""
""

Zvezdina premijera i generalka za Spartu: Povratak Milijaša, Milojević menja krila

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.17. | 09:20

Očekuje se da šansu u prvoj postavi dobiju Luka Adžić i Džon Ruiz

Svaki početak je težak! Izanđala narodna poslovica definitivno ima uporište u prvenstvenim premijerama crveno-belih u prethodnim sezonama. Dugo je klub sa Marakane bio rob lošeg prvog kola, uostalom tako je bilo i prethodne sezone kada je na Marakani Napredak izvojevao remi (2:2).

Raspoloženje igrača, navijača i stručnog štaba srpskog vicešampiona uoči prvenstvene premijere protiv Radničkog (19 časova, TV Arena) je na zavidnom nivou. Irtiš je pobeđen ,čeka se spektakl protiv Sparte iz Praga, ali Vladan Milojević nema mnogo prostora za kalkulacije. Očekuje se da večeras na terenu vidimo i Gelora Kangu i Ričmonda Boaćija, ali...

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL ZVEZDE I RADNIČKOG

Biće promena u odnosu na evropske mečeve. Šansu će od prvog minuta da dobije kapiten Nenad Milijaš, a videćemo i drugačiji tandem krila. Na jednom će biti Luka Adžić, a na drugom Džon Ruiz. Biće ovo veliki ispit za Kostarikanca, pošto on figurira kao potencijalna zamena za Slavoljuba Srnića. Suspendovanog Le Taleka zameniće Abraham Frimpong.

Nišlije jesu tradicionalno nezgodan rival Zvezdi, ali su Meraklije pretrpele velike promene u igračkom kadru. Kao i ostalom domaćin.

Došao je novi trener, Austrijanac Peter Pakult, otišli su dugogodišnji nosioci igre poput Radoša Bulatovića i Saše Stojanovića. Definitivno, ekipa Radničkog predstavlja veliku nepoznanicu.
„Zvezda je jedan od najvećih klubova u Srbiji, ne samo u Srbiji. Nije lako igrati protiv njih. Ipak, spremili smo se odlično i verujem da ćemo večeras pružiti dobru igru“, rekao je Peter Pakult.

Crvena zvezda je iz mnogo razloga veliki favorit. Naravno, istorijat mečeva na Marakani je nezaobilazan faktor, kao i kvalitet koji je na strani Beograđana. Crveno-beli su bili jako ubedljivi protiv Nišlija prošle sezone uz gol razliku - 9:1. Svaki od tri meča dobili su bez muke. Zanimljivo je da je prošla, loša prvenstvana sezona u Ljutice Bogdana završena gostovanjem Radničkog. Aktuelni vicešampion je u seriji od pet trijumfa protiv ekipe sa Čaira. Radnički je poslednji put odoleo Beograđanima 31.jula 2015.godine kada je na najvećem srpskom stadionu bilo 1.1. Navijači Crvene zvezde se sigurno sećaju tog meča i po promašenom penalu Aleksandra Kataija.

Kec je najrealniji ishod. Naš vam je savet da ne očekujete vatromet golova, jer opet apostrofiramo faktor prvenstvene premijere. Odnosno, činjenice da obe ekipe nisu na optimalnom nivou forme.

Najrealnije je da dođe 2-3 gola.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet:55.000

Sudija: Aleksandar Vasić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković - Jovičić, Milijaš, Ruiz, Kanga, Adžić - Boaći.

RADNIČKI (4-2-3-1): Živković - Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović - Arsić, Noma, Tomić, Golubović, Jovanović - Mrkić.


tagovi

Vladan MilojevićRadnički NišNenad MilijašLuka AdžićEvropaDžon RuizFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara