"Srnić, Gaćinović i Ivanić"
"Srnić, Gaćinović i Ivanić"

Zvezda otkrila planove: Srnić, Gaćinović, Ivanić... “Kvarljivi“ Žigić, Ninković i Krasić čekaju druge ponude...

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.06.15. | 10:57

Katai ostaje, situacija se zakomplikovala kad je Milan Rodić u pitanju

Srnić, Gaćinović i IvanićKoliko će težak posao imati Miodrag Grof Božović da spremi ekipu do 2. jula i premijere na evropskoj sceni toliki će izazov pred sobom imati i rukovodstvo kluba predvođeno Zvezdanom Terzićem. Crveno-beli, izuzev Darka Lazovića, imaju sačuvanu kičmu iz prošle sezone što iako konadiktorno zvuči otežava posao odgovornima iz ljutice Bogdana.

Zvezdi su potrebna pojačanja, ali u pravom smislu te reči. Igrači koji donose suvi kvalitet i prave razliku na terenu. A takvih je malo, posebno imajući u vidu paučinu u kasi aktuelnog srpskog vicešampiona. Generalni direktor Zvezdan Terzić vrlo eksplicitno je govorio pre prvog treninga Grofa Božovića i takstativno nabrojao želje Crvene zveze u letnjem prelaznom roku.
"Mnogo igrača smo skautirali i gledali u prethodnom periodu. Postoji tri grupe fudbalera koje možemo da dovedemo: Igrači iz domaće lige, povratnici, stranci. Naše želje iz Superlige su poznate. To su Slavoljub Srnić, Mijat Gaćinović i Mirko Ivanić. To su igrači koji bi nam zbirno doneli 30 golova i 20 asistencija koliko su imali u prethodnoj sezoni. Međutim teško je izdejstvovati te transfere. Kao što znate ti i momci ni fizički nisu prisutni ovde. Videćemo, probaćemo sve da uradimo, a postoje i alternative. Nije nikakva novost za Crvenu zvezdu da je u raskoraku između želja i mogućnosti, odnosno igrača koje želi i koji joj se nude", raportirao je Terzić.

Izabrane vesti

Prvi operativac Crvene zvezde rekao je i da je rukovodstvo tog kluba kontaktiralo Nikolu Žigića, Miloša Ninkovića i njegovog imenjaka Krasića. Podsećajući se i na svoje igračke dana je ipak priznao da su te "lovine" na dugačkom štapu, jer igrači tako zvučnih imena poput ove trojice pobrojanih obično radije čekaju pravu (čitaj: bogatu) ponudu.
"Da se igrači ne naljute, jer sam i sam bio igrač, ali oni su najkvarljivija roba. Svi nešto čekaju, nadaju se, a kao što znate većina transfera u fudbalu završava se 31. avgusta, odnosno poslednjeg dana prelaznog roka. Mi nažalost nećemo imati toliko vremena. Ali trener Miodrag Grof Božović je zahtevao da ne dovodimo igrače tek radi reda. Želi da se uveri u kvalitet postojećeg kadra, da oseti njihov karakter i mentalitet, posebno jer nas je od standardnih igrača napustio samo Darko Lazović".

Tu nije kraj priče o dolascima. Do pre 24 sata sve je bilo spremno za promociju Milana Rodića. Međutim, prema ečima Zvezdana Terzića došlo je do smetnji na vezama na relaciji Beograd – Sankt Peterburg.

"Sa Rodićem smo se sve dogovorili. Ali je onda Zenit izrazio želju da ga zadrži još godinu dana. Videćemo, ostavili smo prostor za razgovor".

To je loša vest za navijače Crvene zvezde, a dobra je da će Aleksandar Katai vrlo verovatno i u narednoj sezoni nositi crveno-beli dres, ali kluba iz Beograda
"Sa Olimpijakosom smo sve utanačili. Treba da se vidimo sa Kataijem, ali vrlo verovatno je da ćemo dogovoriti saradnju sa njim. Znam da ste nestrpljivi, ali verujemo u ovaj igrački kadar i imamo vremena da do 22. juna prijavimo igrače za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Moramo da imamo u vidu da ćemo imati bar 15 utakmica više u odnosu na prošlu sezonu".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićNikola ŽigićMirko IvanićMiloš NinkovićMiloš KrasićMijat GaćinovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara