""
""

Zvezdini projektili u Ivanjici sjajna uvertira za BATE! Milojević našao žicu i Rikardinju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.17. | 20:46

Pobeda crveno-belih uz prelepe golove

Valjda je Crvena zvezda nešto od teške artiljerije sačuvala za četvrtak i početak Lige Evrope protiv BATE Borisova? Šalu na stranu, crveno-beli su u velikom stilu najavili povratak na evropsku scenu. U Ivanjici su savladali Javor sa 2:0 bez problema i poslali najlepšu pozivnicu svojim navijačima za spektakl koji se na Marakani očekuje u četvrtak uveče. Rikardinjo i Donald su prelepim golovima overili pobedu u Ivanjici i rasplamsali optimizam među navijačkom armijom. 

Izabrane vesti


JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)
/Rikardinjo 15, Donald 26/

Stadion kraj Moravice. Gledalaca: 4.000. Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR (4-4-2): Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Kolaković, Kiković, Marčić (od 62. Cvetković), Eliomar - Asare (od 66. Sević), Tripković (od 84. Ivanovski).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rdoić - Donald, Krstičić (od 86. Račić) - Srnić, Rikardinjo (od 80. Milijaš), Radonjić (od 62. Adžić) - Pešić.


Ipak, osim sjajne uvertire za BATE Borisov, Zvezda je u Ivanjici ostvarila još neke kapitalne dobitke. Prvo je onaj bodovni i činjenica da je Milojevićev tim drži čelo tabele u Superligi. Zvezdašima i Milojeviću svakako imponuje i što se mreža Borjana opet nije zatresla. Na pet od šest prvenstvenih mečeva, Crvena zvezda nije primila gol. Ima gol-razliku 18:1! Ozbiljno dostignuće ako se povuče paralela s prošlom sezonom kada je duvalo na sve strane u poslednjoj liniji. I ne samo što ga nije primila večeras u Ivanjici, već za to nije bilo ni šansi s obzirom kako je funkcionisao Zvezdin blok u defanzivi.  

Treći dobitak pobede nad Javorom je Rikardinjo. Skupo plaćeni Brazilac je posle očajnih izdanja na početku sezone, pokazao da ima brazilskog šmeka u tim nogama. Postigao je fantastičan gol u 22. minutu kojim je načeo rival i utabao put ka pobedi. Sa 25 metara je lansirao projektil pod prečku gola Javora i počeo da isplaćuje uloženi novac. Milojević ga je strpljivo čekao, namirisao da bi Rikardinjo u Ivanjici mogao da predstavlja novo oružje i pogodio. One reči sa konferencije uoči meča kada je Zvezdin trener jasno poručio da veruje u Rikardinja i da ga vredi čekati, večeras su dobile potvrdu na terenu. Evrogol je dovoljan za poečtak, sada se od Brazilca očekuje da koristi svaku šansu i da ima veći uticaj na igru crveno-belih. Videlo se već večeras da se bolje „kopča“ sa ostatkom ekipe nego u onim mečevima protiv Florijane i Irtiša.

Rikardinjov projektil je odškrinuo vrata Zvezdine pobede u Ivanjici, a kapiten Donald ih je širom otvorio. Holanđanin je iz slobodnjaka sjajno pogodio preko živog zida i već u 26. minutu rešio pitanje pobednika. Zvezda je u nastavku autoritativno čuvala prednost, nametnula svoju igru i potpuno neutralisala sve planove i ideje skromnog tima iz Ivanjice. 

Napadali su crveno beli i posle 2:0, lokomotiva Stojković - Srnić po desnoj strani je radila punom parom, ali je nedostajala završnica i da Pešić iskoristi neku šansu. Bez umornog Boaćija se videlo da Zvezdi fali udarna igla pred protivničkim golom. Doduše, blistao je i Đogatović na golu Javora. Pogotovo u drugom poluvremenu kada je osujetio nekoliko odličnih pokušaja crveno-belih. Srečio je i Krstičića da upiše prvenac.

Na kraju, i 2:0 je dovoljno da se zadrži prvo mesto i pozitivno raspoloženje u ekipi. Zvezda je u finišu usporila tempo, nije jurila i može se reći da neće baš umorna i iscprljena dočekati mnogo bitniji meč u četvrtak. Valjda je nešto od teške artiljerije ostalo i za Beloruse... 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaRikardinjoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara