""
""

Zvezdo, sačuvaj bar ponos i navike slavnih generacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.16. | 09:47

Crvena zvezda večeras u revanšu protiv Sasuola juri tri gola zaostatka iz prvog meča

„Što ne možeš niko, možeš ti“... Dugo, više od deceniju, kultni stih Momčila Bajagića Bajage titra na usnama navijača Crvene zvezde uoči velikih evropskih bitaka... Večerašnja predstava u Ljutice Bogdana protiv Sasuola (20.30) teško da može da ima sve elemente velike utakmice. Niti je Sasuolo veliki klub, niti su šanse srpskog šampiona da prođe dalje i napravi iskorak na evropskoj sceni – velike.

Zvezda večeras igra za ponos, igra za prethodne generacije koje su posle negativnog rezultata u prvim mečevima znale da počiste sa terena Real Madrid, Ujpešt Dožu, Bajern.... Igra i za navijače koji su za dva meseca prošli put od velike euforije do ravnodušnosti, pošto će, vrlo verovatno, biti primorani da gledaju klub samo u blatu superligaških borbi.

Izabrane vesti

Crveno-beli se posle svega viđenog u Ređo Emiliji nalaze u živom blatu do butina. Ali i dalje imaju šanse da se izvuku. Moraće da to urade sami i da bez ičije pomoći uhvate slamku debelu kao čačkalicu. Teška, gotovo nemoguća misija, ako se zna da je kroz bogatu istoriju Crvena zvezda samo jednom dala tri gola italijanskom predstavniku. Bilo je to 2006. godine protiv Rome kada je Marakana i dalje bila tvrđava, a Zvezda imala ozbiljan, reprezentativni tim.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU CRVENE ZVEZDE I SASUOLA

Loša stvar za srpskog šampiona je što Sasuolo u Ligi Evrope vidi – Ligu šampiona. Videlo se to i u prvom meču u Ređo Emiliji kada sue Berardi i drugovi igrali kao da sutra ne postoji. O ozbiljnosti Sasuola govore i reči šefa stručnog štaba.

„Prvi duel ne sme da utiče na nas, igračima sam napomenuo da  želim da u ovaj duel uđu kao da je 0:0. Nema prostora za opuštanje i pored prednosti sa kojom smo došli u Beograd. Pred našim navijačima smo igrali iznad očekivanja, možda se Zvezda tome nije nadala“, poručio je trener Sasuola Euzebio di Frančesko.

Dobra stvar za igrače Crvene zvezde je što su lišeni bilo kakvog pritiska. Oni imaju zadatak da poprave utisak i ako je moguće očiste obraz upraljan u Italiji. Javnost se nada da će im proraditi sujeta, jer im se Sasuolo u prvom meču prosto narugao u lice. Bila je to klasična neravnopravna igra između „petaka“ i „osmaka“.

Nema mnogo prostora za eksperimentisanje stručni štab Crvene zvezde. Moguće je da se u startnu postavu vrati Marko Petković, dok bi Moučea trebalo da zameni Srnić.

Ako ništa drugo ko pođe na stadion Crvene zvezde može uporno da ponavlja kako su u fudbalu sva čuda moguća.

CRVENA ZVEZDA – SASUOLO

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 55.538

Sudija: David Borbalan (Španija)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Petković, Le Talek, Fibel, Ristić – Poletanović, Donalad, Katai, Srnić, Ruiz – Vijeira.

SASUOLO (4-3-2-1): Konsilji – Antei, Aćerbi, Kanavaro, Peluso – Manjaneli, Dankan, Bjondini, Berardi, Plitano - Falćineli


tagovi

SuperligaSrbijaMihailo RistićEvropaDamir KahrimanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara