Problemi na Mestalji (©Reuters)
Problemi na Mestalji (©Reuters)

¡Es la guerra! Kondogbija bez pardona po predsedniku, Grasija hteo da ide, ali nema para

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 11:25

Valensija u problem

Rat!

Naslovna strana lokalnog Superdeportea sve govori. Nema mira u Valensiji i čak ni to što je lopta počela da se kotrlja ne pomaže. Nakon što je gazda Piter Lim budzašto rasprodao tim u letnjem prelaznom roku novi problemi na Mestalji. Svlačionica više ne može očima da gleda predsednika Anila Murtija. I to mu je jasno poručio Žofri Kondogbija.

Izabrane vesti

Nakon što si uništio ambiciozan projekat morao si da prevariš i svog trenera, a na kraju i mene. Hvala ti, Anile”, napisao je Kondogbija na društvenim mrežama.

Francuski vezista je nezadovoljan zbog toga što je Murti, koji je prethodno kapitena Danija Pareha bez obeštećenja pustio u Viljareal, odbio da Kondogbiji dozvoli da ide u Atletiko. Madriđani su želeli da 27-godišnjim fudbalerom nadomeste odlazak Tomasa Partija u Arsenal.

Jorgandžije naime zbog kasnog transfera imaju dodatnih mesec dana da dovedu zamenu za Partija, bez obzira na to što je prelazni rok završen. Zvali su na Mestalju, ali…

U Kondogbijinom ugovoru stoji i izlazna klauzula od 80.000.000 evra koja je isticala u ovom, tek završenom prelaznom roku. Već od sledećeg ona pada na 30.000.000. Ali na Mestalji su procenili da se ova prva i dalje važi, jer još nismo ušli u zimski prelazni rok. I posao je propao.

Jasno je doduše da nije Francuz besan samo zbog toga što nije otišao u Atletiko. Najveći problem je što je nakon letnje rasprodaje postalo jasno da Slepi miševi nemaju nikakve velike ambicije. Čak je i trener Havi Grasija hteo da digne sidro, obećavali su mu mnogo konkurentiji tim kad se prihvatio posla, ali je morao da ostane jer bi, da je sam dao otkaz, morao da klubu plati nadoknadu od 3.000.000 evra.

Molio je klub da oni njega otpuste, nije tražio nikakve pare, ali Murti je rekao – ne!

Ne sluti na dobro.


tagovi

Žofri KondogbijaHavi Grasija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara