Erik Čupo Moting (©Reuters)
Erik Čupo Moting (©Reuters)

A posle Pari Sen Žermena pravac - Bajern!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 10:51

Kakav finiš karijere za kamerunskog napadača...

Gotovo čitavu karijeru proveo je u osrednjim ekipama ili uspavanim velikanima (Stouk, Hamburger, Nirnberg, Šalke, Majnc...) da bi otkako se primakao tridesetim počeo da privlači pažnju top klubova. Pre dve godine uzeo ga je Pari Sen Žermen i ozbiljno šokirao evropsko fudbalsko tržište, a ove jeseni 31-godišnji Erik Čupo Moting pravi još jedan korak unapred - ide u Bajern Minhen?!

Kako javlja francuski Telefut pregovori čelnika bavarskog giganta sa predstavnicima kamerunskog napadača u poodmakloj su fazi i sva je prilika da će Hansi Flik danas ili sutra dobiti još jednu opciju na napada, a Robert Levandovski alternativu.

Izabrane vesti

Koliko sam izbor Bajerna iznenađuje toliko je bilo za očekivati da prvak Evrope konačno kupi/dovede još jednog centarfora, jer od odlaska Sandra Vagnera Bajern nema opciju dva za tu poziciju. Celu stvar verovatno je pogurao ubedljiv poraz od Hofenhajma, kada je Flik odmarao Levandovskog. Šansu je dobio od prvog minuta Džošua Zirkzee i pokazao da još nije na potrebnom nivou kako bi mogao da odmeni Poljaka.

S druge strane Erik Čupo Moting je za dve godine u dresu Pari Sen Žermena pokazao da i te kako može da odmeni prve zvezde ekipe. Golove je postizao uglavnom u "malim" utakmicama, međutim upravo je to ono što Bajernu treba. Da ponekad Leva može da odmori i kvalitetno se spremi za Ligu šampiona.

Čupo Moting je slobodan agent i to je ono što posebno odgovara Bavarcima - neće morati da plaćaju obeštećenje. Pritom, radi se o momku koji vrlo dobro poznaje Bundesligu pošto je najplodniji period karijere imao igrajući za Šalke (2014-2017).

Podsetimo, od Bajerna danas i sutra treba očekivati još neke aktivnosti. Mark Roka je stigao u Minhen i čeka se samo promocija, a Nemci nisu definitivno odustali ni od Čelsijevog Kaluma Hadsona Odoija. Prva ponuda (pozajmica, pa opciopni otkup za 70.000.000 funti) navodno je odbijena, no uskoro će uslediti nova, javljaju tamošnji mediji...


tagovi

Erik Maksim Šupo MotingLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara