Dijego Rosi (©Reuters)
Dijego Rosi (©Reuters)

Adana krupnim koracima grabi ka Evropi: Projektil Inlera presekao Fener, Belanda ga nokautirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 20:08

Istanbulski velikan prokockao vođstvo...

Skockao je Vinčenco Montela paklen tim, sposoban da pomrsi konce favoritima za tron, ali i da se umeša u borbu za izlazak na međunarodnu scenu. San o učešću u Ligi šampiona živi Adana Demir. I sve je bliža da ga pretvori u javu. Ako je i bilo sumnje da li Adana ima kvalitet i može da istraje do kraja, posle slamanja Fenerbahčea u Istanbulu otklonjena je. Preokret su režirali Gokhan Inler i Junes Belanda - 2:1 (1:1).

Vratila je Adana istanbulskom velikanu milo za drago. Fenerbahče je na otvaranju Super lige bacio Adanu na kolena. Pečatirao je trijumf Mesut Ozil, jedan hitac bio je presudan i na dobrom putu bio je Fenerbahče da još jednom uzme meru sastavu Vinčenca Montele i tako na najbolji način iskoristi novogodišnje poklone u vidu kikseva Konje, Bašakšehira i Hataja. Ipak, išao je od sjaja do očaja, nije osvojio niti bod… I od večeras gleda Adani u leđa.

Izabrane vesti

Potpuni raspad doživeli su Bešiktaš i Galatasaraj, a blizu samouništenja je i Fenerbahče. Ponovo su plavo-crni uprskali i ispustili rivala. A, sve im se nacrtalo kada je glavni arbitar sredinom prvog poluvremena pokazao na belu tačku. Oboren je u kaznenom prostoru Ener Valensija i ni trenutka nije imao dilemu da li da namesti loptu na belu tačku ili da izvođenje penala prepusti saigračima.

Hladnokrvan je bio Ekvadorac, rutinski je realizovao penal. Zauzeo je Fenerbahče dobar kurs, ali nije dugo išao u pravom smeru. Bomba Gokhana Inlera presekla je domaćina. Šok za Fenerbahče samo pet minuta nakon što je stigao u vođstvo. Akgunu je zatvoren prostor, nije mogao da uđe u šesnaesterac i u nedostatku boljeg rešenja vratio je loptu na 25 metara do Inlera, koji je raspalio i “ubio pauka”.

Projektil švajcarskog veziste pokrenuo je Adanu, ubacili su gosti u veću brzinu, a onda je Junes Belanda prekinuo post. Imao je Marokanac izvanrednu prethodnu sezonu u Galatasaraju, ali je zbog dugog jezika i neprimerenih komentara na račun klupskih glavešina dobio otkaz. Dovela je Adana kapitalca, koji nikako da proradi. Da su mu brojke bolje, večeras ne bi ni bio u sastavu tima Vinčenca Montele, već sa Marokom na Kupu afričkih nacija.

Teledirigovani pas Kanaka pretočio je Junes Belanda u pogodak. Ispostaviće se pobedonosni. Idealnu loptu dobio je Marokanac, lakši zadatak nije mogao da ima… Samo da je iz peterca pošalje iza leđa Berkea Ozera.

Ne preostaje ništa drugo svima u Fenerbahčeu nego dobro da se zamisle i stave prst na čelo… Nastave li ovako, daleko neće dogurati. Barem ne do Evrope.

TURSKA 1 – 20. KOLO

Petak

Trabzon – Malatija 1:0 (1:0)

/Kornelijus 23/

Subota

Gazijantep - Karagumruk 3:1 (2:0)

/Sojalp 6, Demir 18, Figuiredo 73 - Mor 50/

Alanija - Bašakšehir 1:1 (1:1)

/Babakar 13 - Kaisara 45/

Kasimpaša - Hataj 3:1 (2:0)

/Ejserik 1, Bozok 6, Travnik 50 - Ergun 75/

Galatasaraj - Giresun 0:1 (0:1)

/Sulejmanov 11/

Nedelja

Konja – Sivas 0:1 (0:0)

/Džejms 66/

Geztepe – Antalija 4:0 (1:0)

/Nukan 22, Ndiaje 51p, 60, 78/

Kajzeri – Altaj  1:0 (1:0)

/Pektemek 33/

Rize – Bešiktaš 2:2 (0:1)

/Pohjanpalo 56, 68 – Batšuaji 25p, Ilhan 60/

Ponedeljak

Fenerbahče - Adana Demir 1:2 (1:1)

/Valensija 29pen - Inler 34, Belanda 46/




tagovi

FenerbahčeAdana DemirTurska Super ligGokan InlerEner ValensijaJunes Belanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara