Fudbaler AEK-a Andre Simois (Foto: Reuters)
Fudbaler AEK-a Andre Simois (Foto: Reuters)

AEK protiv rivala koji 20 godina nije slavio u Atini ruši neslavnu tradiciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 12:37

Tim iz glavnog grada Grčke nije dobio poslednji meč u kalendarskoj godini duže od jedne decenije

Igra dobro AEK u poslednje vreme, beleži pod palicom Argiriosa Janikisa dobre rezultate i prvi je pratilac Olimpijakosu na tabeli. Ima priliku da lideru priđe na osam bodova zaostatka, ali da bi to učinio moraće da sruši kletvu. Naime, Atinjani nisu slavili u poslednjem decembarskom meču već 13 godina. Imaće priliku da sruše tradiciju protiv idealnog gosta, kako na OAKA stadionu dočekuju OFI (18.30).

18.30: (1,45) AEK (4,40) OFI (7,75)

Izabrane vesti

Vrlo je interesantan i gotovo nestvaran podatak da AEK od 2008. nije mogao da zatvori kalendarsku godinu pozitivnim rezultatom. Tako će imati još veći motiv da upiše tri boda protiv ekipe sa Krita, koja bi mu omogućila da se učvrsti na drugoj poziciji i zadrži korak za neporaženim Olimpijakosom.

OFI je praktično savršen protivnik za skidanje kletve, s ozbirom da već dve pune decenije nije slavio na stadionu u Atini. Poslednji put se kao gost protiv AEK-a sladio u aprilu 2001. godine u okviru prvenstva (2:1). Od tada je u 14 navrata igrao na OAKA stadionu i samo tri puta uspeo da ostane neporažen.

Dakle, tradicija je apsolutno na strani Atinjana, ali to nije i jedini razlog zbog kojeg su veliki favorit. Naime, Janikisova ekipa nije pretrpela poraz na poslednjih pet utakmica (jedan remi), dok je OFI bez pobede već tri meča (jedan remi).

Što se tiče kadrovske situacije, naslednik Vladana Milojevića neće moći da računa na levog beka Milada Mohamadija koji se muči sa povredom i na terenu se očekuje početkom naredne godine. Umesto njega se u timu od prvog minuta očekuje Ehsan Hadžsafi koji je ostavio dobar utisak u minulom kolu protiv Jonikosa. Grčki mediji najavljuju i povratak bivšeg igrača Crvene zvezde Damjana Le Taleka na klupu, pošto je suspenziju odradio Andre Simois i pretpostavlja se da će se naći u prvoj postavi.

Oči će biti uprte u najboljeg strelca AEK-a Serhija Arauha (šest golova), kao i švajcarskog reprezentativca Stivena Cubera (pet golova i dve asistencije), dok se sa druge strane najviše očekuje od Argentinca Huana Neire (četiri pogotka).

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

GRČKA - 15. kolo

Ponedeljak

18.30: (1,45) AEK (4,40) OFI (7,75)

18.30: (1,45) Aris (4,20) Jonikos (8,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

AEK AtinaOFI KritGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara