Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Aktuelni šampion Gambije blizu ispadanja iz lige, Gauteng derbi u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 08:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Veliki derbi u Južnoj Africi, popularni Gauteng derbi, na programu je u subotu od 15 časova. Za sada, posle dva kola, oba tima imaju po tri boda. Aktuelni prvaci Sandaunsi su krenuli jako, savladali su vicešampiona Kejp Taun Siti (2:0), ali su potom razočarali navijače i na svom terenu izgubili od TS Galaksija sa 1:0. S druge strane, Čifsi su takmičenje započeli porazom od Rojal AM-a (1:0), a potom je preslišao Maricburg Junajted sa 3:0. Prošle sezone smo gledali dobre Gauteng derbije, u Liga kupu je Mamelodi pobedio posle penala (prethodno bilo 2:2), a u ligi je kod kuće bio bolji sa 2:0. Poslednji njihov okršaj, u maju u Johanesburgu, završen je 1:1.

STELENBOŠ – ROJAL AM, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Dva kola, dve pobede Rojala AM. U tome je uspeo samo on, niko drugi nije savršen. Pritom, srpski napadač Samir Nurković, pojačanje iz Kajzer Čifsa, još nije ni debitovao. U prva dva kola nije bio u konkurenciji. Danas Rojal AM gostuje Stalenbošu, timu koji za sada ima dva poena, osvojena remijima sa Marumo Galantsima (0:0) i Orlando Pajratsima (1:1). Stalenboš na poslednjih sedam mečeva kod kuće nije izgubio (dve pobede i pet remija), a poslednja dva gostovanja Rojala AM na tom terenu su završena nerešeno (1:1 i 2:2).

BANDŽUL JUNAJTED – FALKONS, 18.00

(Fudbal, Gambija 1)

U toku je poslednje kolo šampionata, na programu su mečevi u borbi za opstanak. Jedan od njih je susret Bandžul Junajteda, tima koji je trenutno ispod crte, i Falkonsa, koji je 10, ali ima samo dva boda više od današnjeg rivala. Dakle, ako domaćin trijumfuje, ostaje definitivno u eliti, dok za Falkonse poraz ne znači nužno eliminaciju jer između su još Gamtel i Forčun. Falkonsi su u seriji od pet mečeva bez poraza (tri remija i dve pobede), pa su zasluženo u povlašćenom položaju, baš kao što je Bandžul ispod crte jer je vezao sedam utakmica bez trijumfa (četiri remija i tri poraza). Posebno je zanimljivo to što bi, u slučaju pobeda Bandžula ili Gamtela iz lige mogao da ispadne aktuelni šampion Gambije Forčun, ukoliko u direktnom duelu ove subote izgubi od Samgera, takođe ekipe iz zone ispadanja, koja ima dva poena manje od tima koji je ove sezone igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i tek na penale ispao od kasnijeg polufinaliste ES Setifa.

AMA ZULU – KEJP TAUN SITI, 20.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Predstavnik Južne Afrike u narednom izdanju Lige šampiona užasno je otvorio sezonu, sa dva poraza. Ukoliko je neuspeh protiv aktuelnog prvaka Mamelodi Sandaunsa donekle i očekivan, poraz od Svalousa (3:2) u drugom kolu je neprihvatljiv. Pod hitno fudbaleri Kejp Taun Sitija moraju da se uozbilje, ako žele da ostanu u trci za titulu. Ama Zulu, koji je prošle sezone igrao u Ligi šampiona, za sada ima četiri poena. Remizirao je sa TS Galaksijem (0:0), a zatim je savladao Supersport Junajted sa 2:1. Poslednji put su se Kejp Taun Siti i Ama Zulu sastali sredinom maja, odigrali su tada 0:0.


tagovi

AfrikaGambija 1Južna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara