Navijač Kajzer Čifsa (©Reuters)
Navijač Kajzer Čifsa (©Reuters)

AFRIKA: Četvrti susret Amazulua i Kajzer Čifsa u sezoni, a prva tri su završeni remijima

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Uoči prvog meča 20. kola šampionata Tanzanije isu u dobroj formi ni Mtibva, ni Kinondoni. Obe ekipe su nanizale po dva poraza, pa su sada na sredini tabele. Mtibva je osma sa 24 poena, Kinondoni deveti sa dva boda manje. S tim što domaći nisu ostvarili nijedan trijumf još od 21. novembra, odnosno naposlednjih šest utakmica (po tri remija i poraza). U tom periodu Kinondoni je ostvario po dva od svakog mogućeg ishoda. U prvoj polovini sezone, sredinom oktobra, Kinondoni je kod kuće savladao Mtibvu sa 2:1.

FARKO – KERAMIKA KLEOPATRA, 16.00

(Fudbal, Egipat 1)

Egipatski klupski fudbal je u ekspanziji, poslednjih godina su se pojavile neke novoosnovane ekipe,a među njih spadaju i Farko i Keramika Kleopatra. Ova dva tima su zajedno u eliti igrali samo prošle sezone, kada su se sastali tri puta. U Premijer ligi Egipta je Farko slavio na svom terenu sa 1:0, potom su odigrali 1:1 u Kairu, a u Kupu Egipta je Keramika Kleopatra kod kuće slavila sa 4:2. Nepredvidljivi su i njihovi rezultati ove sezone, gosti su posle 12 kola 10. na tabeli sa 15 bodova, tri više od 13-plasiranog Farka. U poslednjih pet kola ni jedni ni drugi nisu uspeli da vežu dva ista rezultata. U prošlom je Farko pobedio Smuhu kao gost sa 2:0, dok je Keramika Kleopatra kod kuće izgubila od Fjučura sa 3:2.

VIDAD KAZABLANKA – HASANIJA, 18.15

(Fudbal, Maroko 1)

Ozbiljnu rezultatsku krizu i tri utakmice bez pobede aktuelni prvak Maroka i Afrike, Vidad Kazablanka, prekinula je u prošlom kolu. U Tetuanu je savladala novog prvoligaša Magreb sa 3:0. Danas bi trebalo da ima još jedan lak posao, u goste joj dolazi jedan od kandidata za ispadanje Hasanija iz Agadira. Reč je o 12-plasiranom timu na tabeli (12 poena iz 11 mečeva), koji je bez pobede u poslednja tri kola. Kako je lider FAR iz Rabata posle pobede nad Vidadom vezao dva loša rezultata (remi i poraz), tim iz Kazablanke ima samo bod manje od njega. Pobeda je naravno imperativ, ali poslednje gostovanje Hasanije u Kazablanci u februaru prošle godine mora da bude upozorenje po igrače Vidada. Tada su izgubili sa 2:0.

AMAZULU – KAJZER ČIFS, 18.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Koliko Kajzer Čifs ume da zabrlja, niko ne ume. Poklopili su mu se u prošlom kolu rezultati rivala, izgubili su i Supersport i Ričards Bej, ali Čifsi nisu uspeli da ih prestignu i preuzmu drugu poziciju (poslednju koja vodi u Ligu šampiona) zato što su i sami poraženi kod kuće protiv Sekukunea. Danas bi, barem na papiru, trebalo da imaju teži posao. Gostuju Amazuluu, jednom od timova od kojih smo očekivali da će takođe da se bori za Ligu šampiona. Amazulu je međutim tek 12. na tabeli, pošto je ostvario samo jedan trijumf u poslednjih pet kola, ali ima samo šest bodova manje od četvrtoplasiranog Kajzera, tako da ništa nije izgubljeno. Do sada su se ova dva tima sastala tri puta ove sezone, početkom septembra u prvenstvu su odigrali 0:0, a potom u polufinalu Liga kupa je bilo 1:1 u Johanesburgu i 0:0 u Amazuluovom Durbanu. Zbog gola u gostima, Amazulu je prošao dalje, ali je meč za trofej izgubio od Orlando Pajratsa.


tagovi

AfrikaJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara