Navijači u Maroku (©Reuters)
Navijači u Maroku (©Reuters)

AFRIKA: FAR Rabat i MC Alžir sve bliži overavanju titula

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 09:31

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Doma je jedan od četiri najgora tima kada su rezultati na domaćem terenu u pitanju. Pobedio je na samo osam od 15 utakmica pred svojom publikom, što je za nigerijske uslove katastrofalan rezultat. Ne zna Doma za pobedu na poslednjih šest mečeva kod kuće (četiri remija i dva poraza), a interesantno da je na svakom od tih 15 mečeva došla igra UG0-2. Na tabeli je Doma 15. sa 38 poena, samo dva više od Bajelse Junajted, prvog tima ispod crte. Kvara Junajted ima bod više i utakmicu manje, a u poslednja dva kola je savladala Gombe (2:1) kao gost i Akvu (1:0) kod kuće. Prvi duel Kvare i Dome je završen 0:0.


KAJZER ČIFS – SUPERSPORT JUNAJTED, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Čifsi su loši godinama već, a ove sezone su užasni. U poslednjih pet kola osvojili su samo jedan poen, pa su sada u donjoj polovini tabele šest kola pre kraja prvenstva. Smenjen je trener Kevin Džonson, uprava traži novi stručni štab koji bi priveo sezonu kraju i polako pripremao podlogu za rekonstrukciju tokom leta. Do tada će Čifsi probati da barem malo poprave utisak, a danas im u goste dolazi Supersport, koji je takođe pet kola bez pobede (tri remija i dva poraza). Za razliku od Čifsa, Supersport je još u igri za treću poziciju i plasman u Kup konfederacije, ima samo pet bodova manje od Orlando Pajratsa.


HASANIJA – FAR RABAT, 20.00

(Fudbal, Maroko 1)

Ostala su još četiri kola do kraja prvenstva Maroka, FAR iz Rabata je veoma blizu odbrane trona. Ima četiri poena u odnosu na drugoplasiranu Radžu iz Kazablanke, dakle još tri pobede su mu potrebe za overu titule. Apsolutni je favorit protiv 12-plasirane Hasanije, koja još uvek nije obezbedila opstanak i ima samo tri poena više (i meč manje) od davljenika Muludije. FAR je u seriji od devet uzastopnih pobeda, a u prvom susretu sa Hasanijom kod kuće je slavio sa 2:1. Zanimljivo, tim rezultatom je završeno poslednjih pet njihovih okršaja, od čega četiri u korist tima iz Rabata.


MC ALŽIR – PARADU, 21.00

(Fudbal, Alžir 1)

Poput FAR-a je i MC Alžir blizu osvajanja titule. U alžirskom prvenstvu je ostalo još sedam kola do kraja, a MC ima 10 bodova više od drugoplasiranog Konstantina, odnosno 11 od Beluizdada, koji je odigrao jednu utakmicu manje. Seriju od sedam vezanih pobeda MC-u je prekinula Magra u prošlom kolu, odolela je na svom terenu (0:0). Posle toga je Muludija odigrala još jednu utakmicu, posle produžetaka je savladala Konstantin (2:1) i plasirala se u finale Kupa Alžira. Njen današnji protivnik u prvenstvu, Paradu, peti je na tabeli sa šest bodova manje i utakmicom više od trećeplasiranog Beluizdada i mesta koje garantuje plasman u Kup konfederacije. U prvom duelu u sezoni MC je bio bolji sa 1:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara