Navijači Kajzer Čifsa (©AFP)
Navijači Kajzer Čifsa (©AFP)

AFRIKA: Kajzer Čifsi i dva Kejp Tauna prvi put izlaze na teren u novoj sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 09:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Fudbaleri Kejp Taun Sparsa su se vratili u Premijer ligu Južne Afrike posle pet godina. Prvi put će igrati u eliti otkad je Ajaks prodao većinske akcije u tom klubu, odnosno otkad nosi ime Spars. Kejp Taunov prvi protivnik biće TS Galaksi, ekipa koja je prethodni šampionat okončala na solidnoj 10. poziciji. Odigrao je solidnu sezonu, nije strepeo za opstanak gotovo uopšte. Protiv Sparsa je poslednji put igrao u martu 2020. godine, kada su obe ekipe bile u drugom rangu. Tim iz Kejp Tauna je tada slavio sa 1:0.

KAJZER ČIFS – ČIPA JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prošle sezone je Kajzer Čifs izvisio za plasman na međunarodnu scenu, usled tri poraza u poslednja tri kola pao je tek na petu poziciju. Tako nešto ne sme da se dešava ekipi koja je pre samo dve godine igrala finale Lige šampiona. Čifsi sa mnogo ozbiljnijim ambicijama otvaraju novi šampionat, u kojem će probati da osvoje barem drugu poziciju i da se vrate tako u elitu. Prvi rival će im biti Čipa Junajted, jedna krajnje neambiciozna ekipa kojoj se predviđa borba za opstanak. Čifsi su prošle sezone kod kuće u Johanesburgu izgubili od Čipe sa 2:1, ali su joj se potom osvetili u aprilu i savladali je sa 1:0.

KEJP TAUN SITI – POLOKVANE SITI, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Poput Kejp Taun Sparsa i Polokvane je povratnik u najviši rang. Zauzeo je prošle sezone prvo mesto u drugoj ligi, zato ćemo ga sada posle tri godine opet gledati u društvu najboljih. Kejp Taun Siti je prošle sezone bio četvrti u Premijer ligi, što m,u je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Kup konfederacije. Vodiće ove sezone bitku na više frontova, zato mu je važno da što bolje otvori prvenstvo, dok se raspored utakmica ne zakomplikuje. Poslednji put je protiv Polokvanea igrao 2020. godine, tada je kao gost izgubio sa 3:2. Dugo je morao da čeka na priliku da se osveti.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Fashion&Friends parfimerije od 12.000 rsd + 10.000 rsd

----------


tagovi

AfrikaJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara