Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi već pokazao da je iznad konkurencije, vredi pratiti i Svalous

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prvak Južne Afrike Mamelodi Sandauns uspešno je prošlog petka krenuo u odbranu trona. Iako to rezultat možda ne pokazuje, rutinski je u 1. kolu savladao Sekukune (2:1), uz posed lopte od 75 odsto vremena. Jedini minus prošlogodišnjeg učesnika u polufinalu Lige šampiona je crveni karton Rivalda Koetcea u finišu meča, zbog kojeg neće igrati u derbiju protiv Kajzer Čifsa. S druge strane, velikan iz Johanesburga, koji je pre dve sezone igrao finale elitnog takmičenja, nastavio je u istom, lošem ritmu kao finiš prošle sezone. Kod kuće je odigrao samo 0:0 sa nejakim Čipa Junajtedom. Prošle sezone Mamelodi je savladao Čifse na oba susreta, sa po 1:0 i 4:0.

SVALOUS – KEJP TAUN SITI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Stare navike se teško izbacuju. Svalous je ekipa koja je u poslednjih nekoliko sezona poznata po čestim remijima, a baš u tom ritmu je i otvorila novu sezonu. U 1. kolu je odigrala 1:1 sa Golden Erousom, nije opravdala ulogu blagog favorita koji je postala angažovanjem dugogodišnjeg reprezentativca Južne Afrike Andilea Jalija i bivšeg trenera Mamelodija Stiva Komfelu. Možda i njima treba malo više vremena, videćemo kako će se Svalous pokazati kod kuće protiv Kejp Taun Sitija. On je već lupio prvu recku, savladao je na premijeri doskorašnjeg drugoligaša Polokvane sa 1:0.

AMAZULU – SUPERSPORT, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Amazulu je u 1. kolu odigrao jednu baš lošu utamicu. Gotovo negledljivu. U skladu sa dešavanjima na terenu bio je i rezultat, sa nejakim Rojal AM-om je odigrao 0:0. Možda pred svojom publikom bude bolji, mada mu u goste dolazi znatno kvalitetniji rival. Supersport je kolo čak završio na prvom mestu, pošto je bio najubedljiviji od svih rivala. Savladao je Ričards Bej sa 2:0. Prošle sezone su oba susreta Amazulua i Supersporta završena istim rezultatom, trijumfom one ekipe koja je tada bila domaćin sa 2:1.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Belodore parfimerije od 25.000 rsd + 10.000 rsd

---------------------



tagovi

AfrikaJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara