Navijači Orlando Pajratsa (©AFP)
Navijači Orlando Pajratsa (©AFP)

AFRIKA: Pirati prespavali prvi alarm, hoće li ih probuditi drugi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Susret kojim će otpočeti 2. kolo šampionata Južne Afrike. Prvo nije bilo preterano efikasno, na sedam od osam utakmica je došla igra UG0-2, dva meča su završena 0:0, a još tri rezultatom 1:0. Nijedan od njih nisu odigrali ni Ričards Bej, ni Golden Erous. Današnji domaćin je doživeo najubedljiviji viđen poraz, na gostovanju Supersportu sa 2:0. Oba pogotka viđena su u drugom poluvremenu. Golden Erous je priredio malo iznenađenje, pred svojim navijačima je uzeo bod Svalousu (1:1). Prvi je poveo, golom Mtantija u 50. minutu, a Svalous je izjendačio u 77.

ORLANDO PAJRATS – ROJAL AM, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Aktuelni vicešampion Južne Afrike Orlando Pajrats neprijatno je iznenadio svoje navijače na premijeri. Poražen je na gostovanju Stelenbošu sa 1:0, nije uspeo da iskoristi inicijativu koju je imao tokom većeg dela meča. Pirati su loptu u svom posedu imali 68 odsto vremena. Rojal AM, od kojeg se zbog blokade transfera ne očekuje mnogo ove sezone, uspeo je da dođe do prvog boda u duelu sa Amazuluom. Odigrali su lošu utakmicu u Durbanu, jedva da smo i videli neku šansu na tom meču. Gol svakako nismo. Prošle sezone je Orlando savladao Rojal AM dva puta (1:0 i 2:1), dok su jednom odigrali nerešeno (1:1).

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------


tagovi

AfrikaJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara