Navijači ASEK-a (©YouTube)
Navijači ASEK-a (©YouTube)

AFRIKA: Rasing i ASEK za ostanak u borbi za titulu, Azam konačno može da bude drugi

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 09:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

FASIL – BAHIR DAR, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Izabrane vesti

Fudbaleri Bahir Dara se nalaze u veoma dobroj formi. Vezali su devet utakmica bez poraza (šest pobeda i tri remija), što ih je u potpunosti vratilo u trku za vrh tabele. Možda ne nužno za titulu, lider Etiopija Nigd Bank ima sedam bodova više sedam kola pre kraja prvenstva, ali onda makar za drugo mesto i plasman u kvalfikacije za Kup konfederacije. Difens Fors je na +4, ali kako je u slaboj formi (samo jedna pobeda u poslednja četiri kola) sve je moguće. S tim da Bahir Dar danas čeka veoma težak posao. Ide u goste Fasilu, šestoplasiranom timu sa 36 bodova, samo četiri manje od današnjeg rivala. Fasil je seriju od pet mečeva bez trijumfa (četiri remija i jedan poraz) prekinuo u prošlom kolu protiv Hadije Hosane (2:1). Prvi susret Bahir Dara i Fasila ove sezone završen je 0:0, a zanimljivo da se taj rezultat ponovio četiri puta na poslednjih šest njihovih okršaja.


AZAM – SIMBA, 17.15

(Fudbal, Tanzanija 1)

U poslednjih pet sezona je Azam svaki put bio treći na kraju prvenstva Tanzanije. Nijednom nije bio dovoljno dobar da prestigne Jang Afrikans ili Simbu, a opet je bio prejak za ostatak konkurencije. Ove godine bi konačno mogao da se ugura na tu drugu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Mnogo zavisi od današnjeg meča, pošto će ugostiti Simbu, direktnog rivala za tu vicešampionsku poziciju (titula će ostati u vlasništvu Jange). Azam je bolji od Simbe za četiri poena, s tim da je odigrao jedan meč više od četvrtfinaliste Lige šampiona. Zato mu je danas ključno da ostane neporažen, da bi se pitao za sve. Simba nije savladala Azam nijednom na poslednja četiri susreta, tri su završena 1:1 uključujući i prvi ovosezonski, a jednom je Azam bio bolji sa 1:0. Poslednji put je Simba savladala svog gradskog rivala na stadionu Čamazi još 2020. godine.


SMUHA – ZED, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Novom egipatskom prvoligašu ZED-u je seriju od tri uzastopne pobede u prvenstvu u prošlom kolu prekinuo Arab Kontraktors (0:1). Sada će ZED probati da učini isto Smuhi, koja je u poslednja tri kola bila bolja od Baladijata (4:0), Arab Kontraktorsa (1:0) i Zamaleka (1:0). ZED je bolji na tabeli, ima 33 poena, dva više od Smuhe, ali je i odigrao jednu utakmicu više. Oba tima su na gornjoj polovini tabele, ZED je treći, a Smuha šesta, pa čak i kada Al Ahli i Zamalek odigraju svoje brojne zaostale mečeve oni će ostati u trci za plasman u Kup konfederacije. Zato, današnji njihov susret donosi posebnu draž. Prvi njihov ovosezonski duel završen je 1:1.


RASING ABIDŽAN – ASEK MIMOZAS, 20.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Aktuelni šampion Obale Slonovače ASEK Mimozas neočekivano je dobio novu šansu da odbrani tron posle serije loših rezultata Rasinga iz Abidžana i San Pedra. Pet kola pre kraja tim koji je osvojio poslednja tri prvenstva je treći na tabeli sa šest bodova manje od San Pedra, odnosno četiri od Rasinga. Od kako je eliminisan iz Lige šampiona ASEK je odigrao šest utakmica u prvenstvu i nije primio nijedan gol. Problem je što sje odigrao čak tri meča u tom periodu 0:0. Rasing je za to vreme nanizao tri poraza, crnu seriju je prekinuo u prošlom kolu trijumfom nad ASI Abenguruom (2:1). U prvoj polusezoni Rasing je kao gost savladao ASEK sa 1:0.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara