©Reuters
©Reuters

Tuhel ne može da unapredi Pavlovića, Musijalu i Dejvisa, ako tako misli moramo da nađemo drugog

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 10:50

Uli Henes govorio i o tome kako ga je žena tešila zbog odbijanja Ćabija Alonsa da sedne na klupu Bajerna, uskoro će se znati dolazi li Rangnik

Jeste Tomas Tuhel donekle popravio utisak o svom neubedljivom mandatu na klupi Bavaraca plasmanom u polufinale Lige šampiona, ali je jasno da će bivši strateg Majnca, Dortmunda, Pari Sen Žermena, Čelsija predati ključeve šestostrukog evropskog šampiona nekom drugom.

Počasni predsednik Bajerna Uli Henes otkrio je jednu od glavnih tačaka razmimoilaženja, zbog kojih bi razilaženje bio logičan sled okolnosti.

Izabrane vesti

" On misli da ne može da unapredi Aleksandra Pavlovića, Džamala Musijalu i Alfonsa Dejvisa, ako tako misli o našim najperspektivnijim igračima, potpuno je normalno da moramo da nađemo drugog", objašnjava kultni funkcioner.

Bavarci su prvobitno želeli da potpišu Ćabija Alonsa, što je hteo i Henes, a kada ga je trener Leverkuzena odbijo, bio je prilično razočaran. U razgovoru za nemačke medije, govorio je o tome kako ga je žena utešila.

"Suzi mi je rekla da postoje samo dva načina rezonovanja: Ako ima karaktera neće ti doći, a ako pristane i dođe, to će značiti da nema karaktera. Kao i uvek, bila je u pravu".

Rekao je Alonso da je u Leverkuzenu napravio remek-delo i da bi bila velika šteta otići iz kluba sada kad su mnogi igrači tu zbog njega, nije pogazio reči i primorao Bajern da traži dalje. Kako ni Julijan Naglesman nije prihvatio poziv sa Alijanc Arene, Henesu je jasno od čega će zavisiti uspešnost te odluke mladog stručnjaka.

"Izabrao je Fudbalski savez pre nas i to je legitimno. Ako sa Nemačkom bude uspešan na Evropskom prvenstvu to će za njega biti sjajno. Ako ne uspe, biće to katastrofa, u tom slučaju bi Bajern bio bolja opcija. Što se Rangnikovog dolaska tiče, mislim da će se za šest, sedam dana znati dolazili li ili ne".

Potrošio je evropski gigant 100.000.000 evra na obeštećenje za Harija Kejna prošlog leta, ali Henes ne smatra da će Bajern to često raditi u budućnosti, a između ostalih ni zbog Florijana Virca.

"Možemo da potrošimo 100.000.000 na jednog igrača jednom u nekoliko godina, ali ne četiri ili pet puta. Želimo Virca, ali će on ostati u Leverkuzenu i sledeće sezone, završava Henes.


tagovi

Bajern MinhenTomas TuhelUli Henes

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara