Aksel Vicel (©Reuters)
Aksel Vicel (©Reuters)

Aksel Vitsel ponuđen Juventusu

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.10.21. | 14:35

Belgijancu na leto ističe ugovor sa Borusijom, a nema naznaka da će biti produžen

Izgubio je Juventus primat u Italiji prošle sezone, a kako stvari stoje, pričekaće Torinezi povratak u šampionsku trku. Trenutno su, posle 10 utakmica, na sedmom mestu sa 15 bodova, što je čak 13 manje od vodećeg Milana.

Ima problem Masimilijano Alegri da prenese zamisli na svoje igrače i izvesno je da će na kraju sezone biti promena u timu, neke sigurno već i u januaru.

Izabrane vesti

Subota, 15.30: (1.50) Borusija Dortmund (4.70) Keln (6.75)

Nije Juventus u finansijskom kanalu kao neki drugi vrhunski klubovi Evrope, ali svaka ušteda je dobro došla. Po informacijama poznatog italijanskog novinara Nikole Šire, Stara dama mogla bi veoma povoljno da dobije lepo pojačanje za vezni red. Zapravo, besplatno.

Reč je o iskusnom defanzivnom vezisti Akselu Vitselu, kom na leto ističe ugovor sa Borusijom Dortmund, a po informacijama Šire, ponuđen je Juventusu da dođe kao slobodan igrač, jer nema naznaka da će saradnja sa nemačkim klubom biti produžena.

Vitsel je tokom karijere prethodno igrao za Standard Lijež, Benfiku, Zenit, Tjencin Tianhai i Borusiju, koja ga je 2018. platila 20.000.000 evra Kinezima. Za žuto-crne je sakupio 119 nastupa, u kojima je dao 11 i namestio šest golova. U dosadašnjem toku sezone je bio standardan pod vođstvom Marka Roze, ali s obzirom na to da 12. januara puni 33 godine, u Borusiji nisu spremni da produžavaju saradnju.


tagovi

Aksel VicelJuventusBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Juventus
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara