©AFP
©AFP

Aleksa Terzić postaje desni bek? Sutra starter u Kamenolomu, a onda pregovori oko novog ugovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 12:46

Srpski reprezentativac najverovatnije u novoj ulozi u Bragi. Zakazani sastanci sa njegovim menadžerom Nikolom Kolarovim

Bilo je potrebno dosta stpljenja, minuta provedenih na klupi za rezervne igrače, ali izgleda da se sve to isplatilo kada je u pitanju Aleksa Terzić. Srpskom reprezentativcu ugovor sa Fjorentinom ističe na leto 2024. godine, ali prema pisanju italijanskih medija uprava kluba je već dogovorila sastanak sa njegovim agentom Nikolom Kolarovim, koji će biti održan u narednim nedeljama, gde će se pregovarati o produžetku saradanje.

Terzićev najveći problem po pitanju minutaže stoji u činjenici da se na poziciji levog beka nalazi neprikosnoveni kapiten Kristijan Biragi, mada se čini da bi Vinćenco Italijano mogao da mu pronađe novu ulogu u timu. Terzić je u poslednja dva meča protiv Bolonje i Juventusa uvodio nekadašnju nadu Crvene zvezde umesto desnog beka Dodoa, koji unazad pruža prilično blede partije, pa bi moglo da se dogodi da Terzić u sutrašnjem meču plej-ofa Lige konferencije zaigra od starta kao desni bek.

Izabrane vesti

To su za sada nagađanja tamošnje javnosti, ali je izvesno da će Aleksa biti starter. Ostaje samo da se vidi da li će se na klupi za rezervne igrače od starta meča naći Biragi ili Dodo.

Takva mogućnost sa Terzićem isprobana je i u mečevima sa Hartsom u grupnoj fazi Lige konferencije, gde je Fjorentina ostvarila dve ubedljive pobede (3:0, 5:1), a u okršaju u Edinburgu srpski fudbaler je ostvario jednu od dve asistencije u ovoj sezoni.

S obzirom na to kako igra Dodo (samo jedna asistencija na 24 utakmice) moglo bi da se dogodi da Terzić u slučaju kvalitetne partije protiv odlične Brage, preuzme novu ulogu u timu u nastavku sezone.

U svakom slučaju, svakom treneru u Evropi, pa tako i Italijanu uvek je neophodan igrač koji će predstavljati pravu alternativu na više pozicija u timu, pa stoga i ne čudi što u Firenci s nestrpljenjem iščekuju produžetak saradnje sa 23-godišnjim fudbalerom.


tagovi

Aleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara