Alimpijević: Ročesti nema izlaznu klauzulu iz ugovora

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.04.18. | 14:03

„Razlog odlaska Enisa je što je sasvim jasno da se nije uklopio u ono što je trebalo da radi. Ne samo on, nego bilo ko ko dođe ovde treba da shvati žrtvu koju treba da podnese igrajući za Crvenu zvezdu“, rekao je trener crveno belih

Košarkaška Superliga Srbije treba sutra da startuje, a u Kući košarke između ostalih novinarima i javnosti se tim povodom obratio trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

On je govorio i o ligi, ali i o igračkom kadru koji je pretrpeo promene poslednjih dana.

Izabrane vesti

Jedno od glavnih pitanja bilo je vezano za eventualni odlazak Tejlora Ročestija u Izrael. Poznato je da Hapoel želi da ga dovede, o tome se pisalo u izraelskim medijima.
Za Feldina i Ročestija nema razloga pričati. Ročesti je čovek koji ima značajnu ulogu u Zvezdi, ima dobru sezonu, nema izlaznu klauzulu iz ugovora sa Crvenom zvezdom. Ono što treba da bude kruna sezone jeste borba za titulu i eventualno njeno osvajanje. Kada bismo morali da demantujemo svaki novinski članak, previše energije bismo potrošili“, rekao je Alimpijević.

O Superligi...
Veliko poštovanje za sve učesnike Superlige, imam veliki respekt za trenerima koji dolaze iz KLS, jer znam koliko muka imaju da dovedu svoje ekipe u Superligu. Zvezda ove godine u Superligu ulazi sa jedinom idejom - da osvoji prvenstvo. Međutim, s tim pravom i željom imamo još nekoliko rivala koji o tome mogu da razmišljaju. Partizan je takođe istakao kandidaturu da napadne titulu. Očekujem zanimljivu i dobru Superligu“, rekao je Alimpijević.

Prokomentarisao je trener Crvene zvezde i Odlazak Dilana Enisa koji je potpisao za Saragosu.
Razlog je što je sasvim jasno da se nije uklopio u ono što je trebalo da radi. Ne samo on, nego bilo ko ko dođe ovde treba da shvati žrtvu koju treba da podnese igrajući za Crvenu zvezdu. Ovaj klub ima najveće ambicije. Mnogo je važnije, pored individualnog učinka, šta će ceo klub uraditi. Dilan je ozbiljan profesionalac, dobar sportista, dobar igrač, ne umanjuje ovo ništa što je bio pre ovoga. Vidim da je našao novi klub, takvih igrača uvek treba. Želim sve najbolje u daljoj karijeri“.

U tim su došli Aleksa Radanov i Filip Čović umesto Enisa.
Dovođenjem Radanova i Čovića, želimo da unesemo kvalitet, da osvežimo krv. Želim da budemo bliži ostvarivanju ciljeva koje imamo“.

I Milko Bjelica je na izlaznim vratima. Pominje se da bi i on mogao u Saragosu, a pominje se i Mornar, kao i  neimenovani klubovi iz Turske.
Danas će biti jasno ili sutra. Ono što nije tajna je da je odigrao neke utakmice ispod nivoa za igrača koji ima vrhunsku karijeru, devet ili deset godina u Evroligi. Bio je ispod očekivanog nivoa i treba konkretizovati stvari u naredna dva dana“, rekao je Alimpijević.

Grupu A Superlige činiće Crvena zvezda i Mega Bemaks, predstavnici sa Jadrana, odnosno lider KLS-a Borac, te Zlatibor, pančevački Tamiš i Mladost. Jadranci u B grupi su Partizan, FMP, a društvo im prave Dinamik, Vršac, Metalac i Vojvodina. 

 


tagovi

Dušan AlimpijevićTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara