Lior Rafaelov (©AFP)
Lior Rafaelov (©AFP)

Anderleht 13 godina mašta o Kupu Belgije

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 15:01

Ljubičasti u utorak od 20.45 gostuju Seranu u prvom susretu osmine finala

Anderleht nije osvojio trofej od 2017. godine, a Kup Belgije je poslednji put podigao još 2008. Ako bi da prekinu taj post, izabranici Vensana Kompanija moraju da savladaju kao gosti Seran (utorak, 20.45) u osmini finala nacionalnog kupa.

Ljubičasti su devet puta osvajali taj trofej, od njih je uspešniji samo Klub Briž sa 11 pobeda u finalu. S obzirom na to koliko dugo traje kriza u briselskom klubu, značilo bi mu kada bi stigao ove sezone barem do završnice.

Izabrane vesti

20.45: (5,70) Seren (4,00) Anderleht (1,60)

Seren ipak nije naivan rival i neće mu biti lako večeras, pogotovo u Valoniji. Izabranici Đordija Kondoma su u šampionatu Belgije pobedili na četiri od osam utakmica pred svojim navijačima i peti su najbolji domaćin. Te rezultate nisu ispratili u gostima, sakupili su ukupno samo 19 poena, pa su tek 14. na tabeli.

Prethodnih dana se inače pominjalo da bi španski stručnjak mogao da napusti klupu Serena i da preuzme reprezentaciju Malavija. Iz afričke države su demantovali te navode.

Ponašaćemo se kao da je reč o prvenstvenoj utakmici. Znamo koliko svima znači ovaj meč, zato ćemo da probamo da se kvalifikujemo. Ne smemo da zaboravimo da bismo eventualnom pobedom imali i finansijsku korist. Takođe, značila bi nam za moral kolektiva“, kazao je Kondom.

Anderleht nije u kompletnom sastavu otputovao u Seren. Kristofer Olsen je dobio slobodan dan od Kompanija, umesto švedskog veziste je sa ekipom mladi Kristijan Arnstad. Ostatak tima je tu.

Ljubičasti su se sastali sa Serenom u 3. kolu šampionata, sredinom avgusta, kada su u Briselu lako trijumfovali sa 3:0. Tada je novi prvoligaš sam sebi otežao posao tako što je ostao sa igračem manje još od 39. minuta. Isključen je Bulenžer, što je Anderleht kaznio golovima Telina, Gomeza i Amuzua u drugom poluvremenu.


tagovi

Kup BelgijeAnderlehtSeren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara