Vensan Kompani (©AFP)
Vensan Kompani (©AFP)

Anderleht bez Kompanija u borbi za finale

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 13:30

Kup Belgije: Tim iz Brisela bez pomoći trenera u revanšu polufinala protiv Epena. U prvom meču nije bilo pobednika - 2:2.

Belgijski velikan Anderleht je poslednjih godina u padu. Tim iz Brisela je poslednji trofej osvojio pre pet godina, kada je bio šampion Belgije. Vensan Kompani nikako da složi kockice i vrati velikana iz Brisela na staze stare slave.

U Župiler ligi Anderleht je ove sezone konkurentan Unionu, Klub Brižu i Antverpenu, ali je najlakši put do trofeja i prekida sušnog perioda - Kup Belgije. U prvom meču polufinala, najpopularniji klub u zemlji Beneluksa je igrao u Epenu bez pobednika – 2:2.

Izabrane vesti

Revanš je večeras (20.45) na Loto parku. Domaćin je bez poraza već pet mečeva. Protekle nedelje je odigrao bez golova u Levenu. Gosti su u očajnoj formi, bez trijumfa su u 2022. godini. Anderleht je osvajao devet puta Kup Belgije, ali poslednji put davne 2008. godine. Epen nikada nije osvojio trofej u 76 godina kluba. Kvota u Mozzartu na tip 4+ u Briselu je 2,20.

20.45: (1,30) Anderleht (5,70) Epen (9,00)

Kompani je za vikend dobio crveni karton u Levenu, pa neće voditi svoj tim s klupe. Panamac Mihael Muriljo je suspendovan za ovaj meč, dok je Anes Delkroa povređen. Kod gostiju van stroja su Torben Musel, Benoa Pulen i Karlos Apna Embalo.

Trener domaćeg tima najviše očekuje od holandskog napadača Džošue Zirkzea, strelca 12 golova ove sezone. On je na pozajmici iz Bajerna. Osim mladog Lala u timu je iskusni Izraelac Lior Refaelov koji je postigao oba gola iz penala u prvom meču polufinala. Epen je u donjem delu tabele u šampionatu Belgije i do kraja sezone bi trebalo opstanak da bude prioritet za ovaj maleni klub.

Pobednik ovog duela igraće u Briselu u finalu sa Gentom koji je izbacio šampiona Klub Briž.

BELGIJA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Klub Briž - Gent 0:3 (0:2) /prvi meč 1:0/

/Ođiđe Ofoe 2, Kastro Montes 35, Depotr 54/

Četvrtak

20.45: (1,30) Anderleht (5,70) Epen (9,00) /prvi meč 2:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BelgijeAnderlehtEpenVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara