Sergej Milinković Savić i Mladen Krstajić
Sergej Milinković Savić i Mladen Krstajić

ANKETA - Biramo početnih 11 za Kostariku: Koga na desnog beka? Da li je Sergej defanzivni ili ofanzivni vezni?

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.06.18. | 09:35

Selektor Krstajić očigledno ima još nekoliko dilema pred debi na Mundijalu. Da vidimo kako biste ih vi rešili

Nema više testova, nema više prava na grešku: Srbiju u nedelju 17. juna očekuje pravi ispit, prvi meč na Svetskom prvenstvu, protiv Kostarike, a većina je saglasna da je baš taj meč presudan za šanse Orlova da se plasiraju u drugi krug. Uz sve poštovanje rivalu iz Srednje Amerike, Švajcarska i Brazil su daleko ozbiljniji timovi, pa ako ne pobedimo Kostariku... Pošteno govoreći, ne piše nam se dobro.

U pripremnim utakmicama protiv Čilea (0:1) i Bolivije (5:1) ono što smo mogli da zaključimo jeste i ono što smo već znali: da će Krstajić na Svetskom prvenstvu forsirati formaciju 4-2-3-1, ali je i dalje nepoznanica kojih 11 će izaći na teren i pokušati da dođe do gola Kejlora Navasa, prve zvezde reprezentacije Kostarike.

Izabrane vesti

Dileme, dakle, postoje, a nas zanima kako biste ih vi rešili. Idemo redom.

GOLMAN (1)

Ovde baš i nema dileme, Vladimir Stojković je broj 1, ali u anketi ostavljamo prostor da vidimo za koga biste se vi odlučili.

DESNI BEK (1)

Jedna od najvećih dilema. Imamo tri kandidata: Antonija Rukavinu, Branislava Ivanovića i Nikolu Milenkovića. Jedini od njih koji konstantno igra na ovoh poziciji jeste Rukavina, ali protiv Čilea nije blistao. Zato je Krstajić protiv Bolivije na desnog beka stavio bivšeg kapitena Ivanovića, kojem je u većem delu karijere to bila primarna pozicija, i to se pokazalo kao odlično rešenje. A tu je i Bleki Milenković, koji je u Fjorentini dosta puta ove sezone odlično odradio posao kada ga je Pioli stavio na desnog beka.

ŠTOPERI (2)

Uzimajući u obzir sve činjenice, Duško Tošić je „zakucan“ na levom štoperu, iako je imao propusta protiv Čilea i Bolivije. Ko će mu biti partner dosta zavisi od rešavanja dileme na desnom beku. Dakle, ako se odlučite za Ivanovića desno, onda vam kao par Tošiću ostaju Milenković, Veljković ili Spajić. Ako gledamo poslednje mečeve, čini se da je selektor najbliži opciji da Ivanovića stavi desno, a Milenkovića upari sa Tošićem... Šta vi mislite.

LEVI BEK (1)

Ovde je sve jasno: kapiten Kolarov je u prvih 11, a Zvezdin Rodić predstavljaće, čini se, dobru alternativu.

ZADNJI VEZNI (2)

Nemanja Matić počinje protiv Kostarike, ali ko će mu biti par? Krstajić je protiv Bolivije probao da Sergeja Milinkovića Savića povuče unazad i upari ga s Matićem umesto Luke Milivojevića. Nije se as Lacija tu najbolje snašao, a poznato je da je pozicija iza špiceva njegova omiljena. Čini se da je Krstajić želeo da proba ovu varijantu, kako bi, u zavisnosti od rivala, mogao i nju da izvuče iz rukava. Kako je to vama delovalo? Milivojević ili Milinković Savić uz Matića?

OFANZIVNI VEZNI (3)

Ovde izbor zavisi od prethodnog jer ako se odlučite za povučenog Sergeja, ostaju vam tri prazne pozicije napred. Deluje da su Tadić i Ljajić sigurni, uz njih bi, u sredini, trebalo da deluje Milinković Savić, a ako ga selektor vrati unazad, Kostić je, bar prema meču s Bolivijom, u timu. Na taj način Srbija dobija na brzini. A sve je više onih koji smatraju i da je Radonjić odličnim igrama protiv Čilea i Bolivije zalsužio šansu. Tu je i Andrija Živković. Čini se da je ovde najveća dilema...

NAPADAČ (1)

Mitrović je siguran, ali kao i kod golmana, ostavljamo vama da to potvrdite kroz anketu. Ili ipak mislite da su Jović ili Prijović bolji izbor?


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija SrbijeMladen Krstajićanketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara