ANKETA: Izaberite Zvezdinih startnih 11 za PSŽ

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.10.18. | 10:57

Najveća dilema: koga u špic?

Veče pre polaska u Pariz činilo se da će najveću glavobolju Vladanu Milojeviću zadati odbrambena linija, pošto su Vujadin Savić i Milan Rodić vukli probleme sa povredama. Međutim, spisak igrača na koje se računa na Parku prinčeva otkrio je drugi problem: Ričmond Boaći neće igrati na gostovanju kod Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Stoga, prvi zadatak za Milojevića biće da izabere napadača za startnih 11. Milan Pavkov i Nikola Stojiljković se nameću kao prirodni pikovi, s obzirom da su po prirodi - napadači. Ali ne mora da znači da će Milojević zaista i izabrati nekog od njih dvojice, pre svega jer se u Parizu očekuje apsolutna dominacija domaćeg tima i Zvezda u debeloj defanzivi. U takvom rasporedu snaga teško bi lopta i dolazila do klasičnog špica što znači da bi potencijalno isplativije rešenje moglo da bude da Zvezda zaigra sa mobilnijim napadačem iliti nekom vrste "lažne devetke". Bilo je takvih primera na sijaset u evropskom fudbalu. Uostalom, i u Zvezdi je umeo Milojević da gurne El Fardua Bena u napad. Doduše, protiv Spartaksa je Ben zaista igrao kao golgeter. Nije se najbolje snašao, ali ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Biće više prostora. I biće ozbiljna muka u duelima sa Markinjosom i Tijagom Silvom. Ipak, Ben je ovog puta sasvim realna opcija, pa ga sada nudimo kao izbor na dve pozicije. I u vezi i u napadu. Jer zaista je teško proceniti šta će Milojević izabrati.

Što se tiče ostalih pozicija, Milan Borjan nije sporan, a ne bi trebalo da bude ni poslednja četvorka, pod uslovom da Rodić i Savić budu spremni. U suprotnom, tu su Srđan Babić i Marko Gobeljić. U vezi je već gužva, Dušan Jovančić se ozbiljno nameće u poslednje vreme, nemali broj navijača smatra da zaslužuje više minuta, ali na utakmici u kojoj će crveno-beli pre svega morati da razmišljaju defanzivno Branko Jovičić ipak ima veće šanse, barem prema svemu do sada viđenom. Goran Čaušić je dobio priliku protiv Napolija, pa je i sada realna opcija, pomalo zaboravljen, ali i dalje prisutan je i Lorenco Ebisilio, koji bi možda mogao da zadrži loptu više nego drugi igrači, a to je bio veliki problem protiv Italijana, posebno u uvodnom periodu meča.

Naravno, ako Ben ode napred u špic, mogli bi, samo primera radi, i Jovančić i Jovičić na teren, onda bi Nenad Krstičić otišao nešto napred. Zavisi sve od toga i kome će Milojević da ukaže poverenje na krilu. Marko Marin bi trebalo da je zakucan na levom boku, ali svoje mesto pod suncem traže i Veljko Simić, Džonatan Kafu, pa i Slavoljub Srnić, jer svi znamo koliko on ume da pomogne bekovima u odbrani, a protiv asova kakvi su Nejmar ili Anhel di Marija (očekuje se da će ovaj drugi operisati po levom krilu) Filipu Stojkoviću pomoć će biti neophodna. 

Dakle, mnogo dilema pred Zvezdinim stručnim štabom. I koji god izbor da naprave opet će PSŽ biti taj koji će sasvim sigurno diktirati tempo igre. Ali nije da se Zvezda ama baš ništa ne pita. Pa mi vas pitamo: da ste u koži Vladana Milojevića koju biste startnu postavu poslali od prvog minuta na teren? I pre no što krenete da birate, da podsetimo još jednom: Bena smo ovde ponudili i kao vezistu i kao napadača, zavisno od toga gde ga vidite. Izaberite ga zato samo jednom.

Da vas čujemo...

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara