ANKETA: Ko u startnih 11 protiv Napolija?

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.11.18. | 11:37

Nekoliko dilema pred Vladanom Milojevićem

Filip Stojković, Vujadin Savić, Goran Čaušić i Ričmond Boaći. Odsutni zbog povreda. I da je samo do toga mogli bismo relativno lako da predvidimo koji će tim Vladan Milojević izvesti na teren u Napulju. Međutim, neće to baš biti tako prost zadatak za trenera Crvene zvezde. Dušan Jovančić i Milan Pavkov su tek izašli iz povreda i samo u crveno-belom klubu znaju koliko su oni spremni da pomognu u ovako zahtevnoj utakmici.

Uostalom, nije ni svaka utakmica ista, pa se ne podrazumeva da bi Milojević protiv Napolija na teren poslao istu onu postavu koja je ostvarila istorijsku pobedu nad Liverpulom. A tek da podsetimo, slavni engleski tim pao je pred sledećom jedanaesterkom: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Krstičić, Jovančić – Ben, Marin, Srnić – Pavkov.

Izabrane vesti

Dvojice iz tih startnih 11 dakle sigurno neće biti u Napulju, pošto Stojković i Savić nisu ni krenuli put Italije. I tu nema posebnih dilema. Umesto Stojkovića na levom beku će verovatno igrati Marko Gobeljić, dok će kapitena Savića zameniti Srđan Babić.

I tu onda dolazimo do najvećih dilema. Da li se uzdati u rovite Jovančića i Pavkova? Ključna će verovatno biti preporuka lekarskog tima. To što su krenuli ne znači automatski da su spremni za svih 90 minuta.

Dalje, Napolijev stil igre je drugačiji nego Liverpulov. Videli smo u prvom meču, a i u svim kasnijim ekipe Karla Ančelotija u Ligi šampiona, da su oni majstori da zadrže loptu u nogama. Pride igraju možda i brži fudbal od Pari Sen Žermena i Liverpula. Ne misli se tu na hitrost igrača, već na to što lopta ide kao na fliperu. Teško ju je i očima pohvatati, kamoli na terenu.

Zvezdin stručni štab na velikim mukama, mada slatke su to muke kad se boriš sa najvećima. Kako bilo, čini nam se da je prva dilema ko će u vezu uz Nenada Krstičića. Jovančić je u grupnoj fazi Lige šampiona samo protiv Liverpula od prvog minuta krenuo. Impresionirao je, ali ostaje to pitanje njegove spremnosti. Branko Jovičić čeka spreman kao zapeta puška.

Rotirao je Milojević i u ofanzivnom delu veze. Marko Marin je recimo u prvom meču sa Napolijem igrao na levom krilu, tada je Goran Čaušić bio u centru. Protiv Pari Sen Žermena, Marin je bio desno, Veljko Simić levo, dok je El Fardu Ben bio usamljen u napadu. Na Enfildu u prvom meču sa Liverpulom šansu je u prvoj postavio dobio i Lorenco Ebisilio. Na levom krilu, kao i u revanšu u Beogradu, Slavoljub Srnić. Sada se u  konkurenciju vratio i Džonatan Kafu, tu je i pomalo zaboravljeni Dejan Meleg...

Na kraju, imamo i dilemu sa napadačem. Doduše, ako je Pavkov spreman ona je skoro pa nepostojeća. Ako nije sasvim fit, onda su tu kao opcije Nikola Stojiljković, mladi Dejan Joveljić – do sada je igrao u Ligi šampiona za mlade – pa i Ben, mada se to do sada nije pokazalo kao idealno rešenje, ali samo Milojević zna šta je smislio za Italijane.

Kako bilo, ima tu opet prostora za rokade. Pa dok čekamo Milojevićevu konačnu odluku da čujemo vaše predloge. Ko u startnih 11 za Napoli? Glasajte u anketi ispod teksta.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara