Gonzalo Berhesio (©Reuters)
Gonzalo Berhesio (©Reuters)

Argentina: Ko bi rekao – maleni Platense je ispred Rivera

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 23:10

Liga kup: Banfild gostuje lideru Grupe A

Novi mali, gradski derbi Buenos Ajresa u četvrtom kolu Liga kupa Argentine. U petak ujutru, Urakan je dobio Velez, a noćas (01.30) će snage da odmere Platense i Banfild na stadionu Sjudad de Visente Lopez u prestonici Gaučosa.

Posle tri kola, Platense je iznenađujući lider Grupe A sa sedam bodova, čak je i ispred šampiona Argentine, River Plejta, prvog favorita za trofej. Zeleno-beli imaju dva boda manje, takođe bez poraza.

Izabrane vesti

U povratničkoj prošloj sezoni u elitnoj ligi Argentine, Platense je bio solidan 18, a na ukupnoj tabeli za 2021. je bio poziciju niže. Trener Klaudio Sponton je ostao bez nekoliko važnih igrača između dve sezone. Matijas Tisera je otišao u Ludogorec, Kevin Lomonako u Lanus, a Luis Oheda u Sol de Ameriku.

01.30: (2,75) Platense (2,75) Banfild (2,85)

Došla su čak desetorica novajlija, a najveće pojačanje je iskusni napadač Gonzalo Berhesio iz urugvajskog Nasionala. Ima čak 37 godina, a u smiraj karijere je odlučio da se vrati u klub u kome je i ponikao. On je timom iz Montevidea postigao 91 gol na 174 utakmice. Već na startu Liga kupa Argentine, veteran je postigao dva gola, isto koliko i vezista Ivan Gomez.

U premijernom izdanju Liga kupa Argentine 2020. godine, Banfild je igrao finala sa Bokom Juniors, ali je izgubio na penale od gradskog rivala. U klub iz Buenos Ajresa su se vratila dvojica prekaljenih fudbalera – Dario Cvitanić iz Rasinga i Enrike Bolonja iz River Plejta. Sa tri gola u prva tri kola najboli strelac tima je mladi vezista Đulijano Galopo.

Oba tima neće moći da računaju na najjači sastav. Platenseu fale Barbas, Delgadiljo i Mansilja. Za Banfild noćas neće igrati Kuero, Enrike i Palasios.


tagovi

ArgentinaLiga kup ArgentineBanfildPlatenseGonzalo Berhesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara