Arsenal i matematički ispao iz šampionske trke! U nikad ranijem periodu...

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.03.18. | 17:35

Dokaz nemoći tima Arsena Vengera

Najlošija sezona u novijoj istoriji!

Arsenalov poslednji voz za šampionski tron je i zvanično otišao. Svima je jasno da je Mančester Siti već uzeo titulu, iako je do kraja ostalo još devet kola, ali za Arsenal je i ova sezona definitivno - izgubljena!

Izabrane vesti

Brajton u najsitnije komade smrvio Arsenalovu odbranu, čime je tim iz Severnog Londona i matematički ostao bez šanse da se dokopa pehara. Četvrti poraz u minulih pet rundi dokaz je da mnogo toga nije na svom mestu, a činjenica da je Arsenal u najranijem momentu ostao bar bez teoretske šanse da se bori za krunu dokaz je potpunog sunovrata. 

Arsenal se u ovom trenutku nalazi na čak 30 bodova iza Sitija (ne računajući Sitijev meč protiv Čelsija), a u opticaju je ostalo još 27 bodova. Ovako nešto se Arsenalu nije desilo otkada se prvenstvo igra u sistemu as 38 kola, odnosno u eri Arsena Vengera.

Nikakve dileme nema - Arsenalu će biti potrebno čudo kako bi se oporavio od užasne sezone i desetog ligaškog poraza u istoj. Liga šampiona ostaje san, a do kraja bi bi Arsenal mogao da izgubi i Ligu Evrope.

Podsetimo, poslednji put kada je Arsenal osvojio titulu sezonu je završio bez poraza, a ostvario je čak 26 pobeda. Bila je to generacija vođena Tijerijem Anrijem, Roberom Piresom, Jensom Lemanom, Denisom Bergkampom... 

Na šta je spao Arsenal...

Foto: Action Images


tagovi

Arsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara