Ruben Neves (©Reuters)
Ruben Neves (©Reuters)

Arsenal ostao bez Buendije, pa se okrenuo Rubenu Nevesu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 15:16

Portugalac na radaru Tobdžija

Emilijano Buendija je već dugo na radaru Arsenala, ali Aston Vila je bila brža i konkretnija, te će sjajni vezista Noriča karijeru nastaviti u Birmingemu. Tobdžije se tako okreću drugim metama, pa su prema pisanju engleskih medija zainteresovane za vezistu Vulverhemptona Rubena Nevesa.

20.45: (1,90) Belgija (3,50) Hrvatska (4,20)

Izabrane vesti

Sastav iz Severnog Londona posle najlošije sezone u poslednjih 25 godina pokušava na transfer tržištu da ispravi "krive Drine". Nije briljirao sa pojačanjima u prethodnom periodu, platio je Arsenal rekordnih 80.000.000 evra za Nikolu Pepea, ali bivši fudbaler Lila nije opravdao uloženi novac ni izbliza. Pred početak nedavno okonačne sezone aktivirao je otpusnu klauzulu u ugovoru Tomasa Partija i za 50.000.000 evra ga otkupio od Atletiko Madrida, vezista iz Gane nije mogao da da svoj maksimum zbog povreda. Pozajmice Danija Sebaljosa i Martina Edegarda nisu urodile plodom, utisak je da je preplaćen i Vilijan, koji je stigao kao slobodan igrač, ali za godišnju platu od 12.000.000 evra.

Činilo se da su na pravom putu sa Emijem Buendijom, ali su ponovo uprskali i dozvolili Vili da se dogovori sa Noričom i Argentincem, te se najbolji igrač Čempionšipa seli u Birmingem za rekord kluba od 35.000.000 evra.

Tako se potraga za pojačanjima na severu prestonice nastavlja, a prema saznanjima Tajmsa i Atletika na radaru kluba je portugalski reprezentativac iz Vulvsa Ruben Neves.

Bivši igrač Porta, koji je iznenadio mnoge odlukom da 2017. godine pojača tim sa Molinoa, koji je u tom trenutku igrao u drugom rangu engleskog fudbala, mogao bi ovog leta da bude unovčen od strane Vukova. Naime, uprava želi da omogući novom treneru Brunu Lažu da skroji ekipu po svom ukusu, a za to joj je potreban novac. Želi da zaradi na prodaji nekog od prvotimaca, pa u obzir dolazi i Nevesov odlazak.

Iako još uvek nema informacija o tome koliko Vulverhempton ceni 24-godišnjeg vezistu, procena je da će Arsenal najpre morati da proda jednog igrača iz veznog reda, kako bi sakupio novac za kupovinu Portugalca. Granit Džaka je među igračima koji bi mogli da napuste klub, a poznato je da je za njegove usluge interesovanje pokazala Roma.

Veruju u Arsenalu da bi se Neves odlično uklopio sa Partijem u srcu veznog reda, pa je po svemu sudeći portugalski fudbaler visoko na listi prioriteta Gunera.

Neves je u prvoj sezoni pomogao Vulvsima da se domognu Premijer lige, postigao je šest pogodaka tom prilikom, uključujući i gol sezone u Čempiošipu. Proglašen je i za igrača godine u klubu iz Zapadnog Midlandsa. Imao je i veliku ulogu u usponu Vukova u elitnom rangu (sa 35 ili više nastupa po sezoni), a sa timom sa Molinoa je igrao i četvrtfinale Lige Evrope.



tagovi

Arsenalletnji prelazni rok 2021VulverhemptonRuben NevesEmilijano Buendija

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara