Konstantin Budesku (©Reuters)
Konstantin Budesku (©Reuters)

Astrin izlet na sever

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 10:57

Tim iz Đurđua gostuje Botošaniju, sa kojim tradicionalno lako izlazi na kraj

Neočekivano ludilo u Rumuniji. Činilo se da Kluž ide utabanom stazom ka odbrani krune, a onda se situacija drastično zakomplikovala. Na čelo je posle dva kiksa Železničara zasela Univerzitatea iz Krajove, koja je i krivac za jedini poraz Kluža u plej-ofu. Studenti su nanizali četiri pobede i stekli bod više pred četiri odlučujuće runde rumunske Lige 1.

Ništa manje interesantna nije ni borba za mesta u evrokupove. Krajova i Kluž su se odlepili, a četiri tima biju bitku za dva preostala mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Astra je trećeplasirana sa bodom više u odnosu na FCSB i Botošani, dok je Gaz Metan u najlošijoj situaciji sa tri koraka zaostatka u odnosu na željenu poziciju.

Izabrane vesti

Premijerni duel 7. runde plej-ofa igra se večeras na severoistoku zemlje, gde Botošani dočekuje Astru (19.30). Domaći tim još je prilično loše započeo doigravanje, da bi u protekle dve runde pokazao da ima još snage za borbu. U dosadašnjih šest kola momci Marijuša Krojtorua uspeli su da ostvare samo jednu pobedu, protiv Gaz Metana na strani (2:0). Slavlje u Medijašu rehabilitovalo je ekipu, pošto je prošlog vikenda Botošani izborio bod na gostovanju FCSB-u.

Astra igra promenljivo, a izrazito loše kada igra u gostima. Ekipa Bogdana Andonea beleži loše rezultate na strani, gde je poražena na četiri od pet prethodnih susreta. Odnosno, tim iz Đurđua slavio je u gostima tek jednom na šest minulih mečeva. Poslednji put Astra se van svog stadiona radovala prošle kalendarske godine, u konfrontaciji sa Vitorulom početkom decembra (1:0).

Ipak, tradicija je u potpunosti na strani Astre. Ona je neporažena na 12 prethodnih dvoboja sa Botošanijem...

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. KOLO

Petak

19.30: (2,15) Botošani (3,30) Astra (3,50)

Nedelja

20.00: (1,75) U. Krajova (3,60) FCSB (4,90)

Ponedeljak

19.30: (1,15) Kluž (7,75) Gaz Metan (18,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BotošaniAstraRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara