Printscreen
Printscreen

Vraćajte se na tribine - žurka je otkazana!

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 23:49

I na kraju je možda ni ne bude...

Pred neverovatnim uspehom su fudbaleri Rode. Prošlu sezonu okončali su na 15. poziciji druge holandske lige, a već ove mogli bi da se vrate u elitni rang. Zapravo su tridesetak minuta praktično bili pred vratima Eredivizije, ali je Groningem odložio njihov ulazak u istu.

Zanimljiva scena stiže nam iz Holandije. Naime, drugoplasirana Roda je u pretposlednjem, 37. kolu Erste divizije savladala Kambur (2:0), a u trenutku završetka utakmice u Kerkradeu, trećeplasirani Groningen je gubio na gostovanju Telstaru pa su navijači Rode sa tribina utrčali na teren da proslave promociju u Erediviziju.

Izabrane vesti

U tim trenucima njihov tim je na 'lajv' tabeli imao nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na Groningen, međutim, ubrzo je sa severa Holandije stigla loša vest - Groningen je u petom minutu nadoknade izjednačio i otkazao žurku na stadionu Parkstad Limburg.

Da čitava priča bude još neverovatnija, do žurke na kraju možda uopšte ni ne dođe, jer Groningen u poslednjem kolu dočekuje upravo Rodu i ukoliko uspe da je savlada oteće joj drugu poziciju i samim tim automatsku promociju u Erediviziju na koju u Kerkradeu čekaju još od 2018. godine...

U tom slučaju Roda bi kroz baraž morala da traži put do elitnog društva.

Ovakav rasplet situacije znači da je Viljem II definitivno novi član Eredivizije. Tamo žurku niko i ništa neće moći da spreči. Zapravo je već počela...



tagovi

GroningenRodaErste divizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara