Vilijan Hoze (©Reuters)
Vilijan Hoze (©Reuters)

Atletiko našao novu metu za napad - Vilijan Žoze

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 21:41

Primarni cilj uprave Jorgandžije u januaru je angažovanje zamene za Dijega Kostu

Rastali su se Atletiko Madrid i Dijego Kosta, klub je izašao u susret iskusnom napadaču koji želi ponovo da se okuša u Premijer ligi. Uveliko traže i zamenu za bivšeg fudbalera Čelsija, a kako prenosi Skaj Sports novo ime našlo se na radaru Jorgandžija - Vilijan Žoze.

Pisalo se o brojnim imenima, nije tajna da Madriđani već neko vreme prate Arkadijuša Milika, kojem ugovor sa Napolijem ističe na kraju sezone. Ipak, Aurelio De Laurentis bi da zaradi između 10.000.000 i 15.000.000 evra na njegovom odlasku, što Atletiko nije spreman da plati, pa se čini da je u ovom trenutku poljski reprezentativac bliži prelasku u redove Marselja. Prvi čovek Napolija je odbio ponude od 6.000.000 i 8.000.000 evra za usluge bivšeg fudbalera Ajaksa, Jorgandžije teško da će ponuditi više.

Izabrane vesti

Pratiće situaciju sa Milikom, pa će možda po njegov potpis krenuti narednog leta (ako ove zime ne pronađe uhlebljenje), ali će zato do kraja zimske pijace pokušati da pronađu napadača koji je dobro upoznat sa fudbalskim dešavanjima u Španiji. Žele napadača koji ima iskustvo i Primeri, pa su se tako u poslednje vreme kao opcije Rohiblankosa pominjali Sedrik Bakambu, Raul De Tomas, Rodrigo Moreno i Maksi Gomez. Sada je u igri i Vilijan Žoze. Brazilac se rotira u špicu napada Real Sosijedada sa Aleksandrom Isakom, ali je jasno da će kako vreme bude odmicalo mladi švedski internacionalac dobijati sve veću minutažu. Već par prelaznih rokova pokušava da promeni sredinu, Totenhem ga je minule zime želeo u svojim redovima, Sevilja je takođe bila zainteresovana za njegove usluge, ali je Sosijedad odbijao da ga proda. Atletiko se nada da će imati šansu, Vilijan Žoze se zaista savršeno uklapa u potrebe kluba sa Vanda Metropolitano stadiona.

Pitanje je ipak da li je uprava kluba sa Anoete spremna da proda 29-godišnjeg centarfora i to rivalu iz lige. Sosijedad ove sezone ima velike ambicije i sa Seviljom i Viljarealom će se dobro porvati u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. U glavnom gradu sa druge strane smatraju da bi angažovanje Vilijana Žozea moglo da bude jednostavnije od angažovanja Bakambua, De Tomasa, Rodriga i Maksija Gomeza, pre svega sa finansijske strane. Brazilac želi da promeni sredinu, a pritom bi sa Atletikom dobio priliku da se bori i za titulu u Primeri. Poziv iz glavnog grada ne bi mogao da odbije, ostaje da se vidi da li je uprava Real Sosijedada spremna da mu izađe u susret.


Vilijan Žoze je u Sosijedad stigao leta 2016. godine, imao je dve godine pre toga i šestomesečnu epizodu u madridskom Realu, ali je upisao tek jedan nastup u Primeri za kraljevski klub. Proveo je po sezonu u Saragosi i Las Palmasu i zaista ispunjava sve što Atletiko traži od napadača u zimskom prelaznom roku. U tekućoj sezoni je upisao 19 nastupa za Sosijedad u svim takmičenjima, postigao je četiri pogotka.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Atletiko MadridDijego KostaVilijan Hoze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara