Arkadijuš Milik (©Reuters)
Arkadijuš Milik (©Reuters)

Marselj spremio 10.000.000 evra za Milika

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 06:59

Izgleda da će biti dovoljno

Kako prenosi Gazeta delo Sport, Olimpik Marselj se umešao u trku za potpis Arkadijuša Milika i trenutno je u najboljoj poziciji da ga preseli u svoje redove.

Poljak nije u planovima Đenara Gatuza ove sezone, Fiorentina je pokušala da ga dovede u finišu minulog prelaznog roka, poslala je ponudu od čak 25.000.000 evra za njegove usluge na San Paolo, ali je napadač odbio da za 4.000.000 evra po sezoni pređe na Artemio Franki. Ističe mu ugovor na kraju sezone i Napoli je morao da spusti zahteve, pa je za usluge bivšeg fudbalera Ajaksa pred zimsku pijacu zahtevao 15.000.000 evra. Situacija se promenila, kako je postalo jasno da bi zainteresovani klubovi radije sačekali još šest meseci i potom poljskog reprezentativca potpisali kao slobodnog igrača.

Izabrane vesti

Atletiko je ponudio 5.000.000 evra, Aurelio De Laurentis tu ponudu nije ni uzeo u razmatranje, ali ima potpuno drugačiji stav po pitanju dvostruko veće ponude iz Marselja. Ugledni italijanski list navodi da bi prvi čovek Napolija mogao da je prihvati. Svestan je da za mesec dana neće moći računa na bilo kakvu zaradu od Milikovog odlaska, pa je spreman da prihvati ponude od 10.000.000 do 12.000.000 evra tokom januarskog prelaznog roka. Čini se da će se dve strane naći negde na sredini.


Ostaje da se vidi da li je Poljak spreman da se preseli na Velodrom. U Napoli je stigao kao zamena za Gonzala Iguaina, mnogo se očekivalo od njega pod Vezuvom, ali su dve teške povrede dovele do toga da postane višak na San Paolu. U Marselju bi bio prva zvezda. Ekipa Andre Viljaš Boaša se čini kao legitimni kandidat za mesta koja vode u Ligu šampiona. Sa druge strane, odlazak u Madrid značio bi i borbu za titulu sa Atletikom, ali bi Milik na Vanda Metropolitano stadionu bio u senci Luisa Suareza. Mogao bi recimo i da odbije ponudu Marselja i na leto postane slobodan igrač, kada bi postao primamljiv i nekim od najvećih evropskih klubova poput Intera i Juventusa. Još šest meseci bez fudbala bi ipak moglo pogubno da utiče na njegovu karijeru, posebno pred Evropsko prvenstvo narednog leta. Na potezu je uprava madridskog Atletika...


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Arkadijuš Milik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara