(©Reuters)
(©Reuters)

Augzburgu je 13 srećan broj: Prvi put u istoriji dobio Leverkuzen na svom terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 22:22

Završio se medeni mesec Farmaceuta – 1:0

Finiš prvog dela sezone doneo je najbolji Leverkuzen u sezoni, seriju od pet vezanih pobeda, ali zimska pauza označila je i kraj tog “medenog meseca” za Farmaceute.

Nakon poraza od Dortmunda u prvom prolećnom kolu Leverkuzen je upisao večeras novu “nulu”, na gostovanju u Augzburgu – 1:0. Ovo je istorijska pobeda za crveno-bele, jer su prvi put u istoriji savladali Farmaceute na svom stadionu. I to iz 13. pokušaja. Drugima baksuzan, njima srećan broj.

Izabrane vesti

U jednoj ne preterano zanimljivoj utakmici, pogotovo je bila prazna u prvom poluvremenu, presudio je korner u 55. minutu. Odbrana gostiju kao da je ostala zaleđena u sekundi, ostavila je Mergima Berišu potpuno samog na petercu, a on taj poklon nije odbio. Glavom je pogodio loptu kako treba i ona je završila u mreži.

To je bilo, maltene, jedino vredno pomena u ovoj utakmici. Augzburg je bio nešto bolji rival u prvom delu, imao je veći posed lopte, delovao agilnije, samo što nije uspeo da to pretoči u neku ozbiljnu šansu.

I posle gola domaćin je bio tim koji je stvorio novu priliku za gol. Indisponirana odbrana Leverkuzena je ponovo zaboravila Berišu, samo što je ovog puta on s peterca tukao pored gola.

Umrtvio je Augzburg ritam u poslednjih 20 minuta, a Leverkuzenu baš ništa nije polazilo za nogom. Evropa mu deluje sve dalje…

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak

Augzburg - Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Beriša 55/


 


tagovi

Bajer LeverkuzenaugzburgBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara