Erling Haland (©AFP)
Erling Haland (©AFP)

Austrija preskače i Rumune, popravni za Halanda i Norvežane

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.09.20. | 13:27

Ekipa Franka Fode ima sedam pobeda iz prethodnih devet utakmica

Niko ne igra presing kao Austrija. Tim rečima je selektor Rumunije počastio domaćina pred okršaj drugog kola B Lige Nacija u Klagenfurtu koji počinje večeras (20.45). Nema Marka Arnautovića koji je ostao u Kini da da postiže golove za Šangaj SIPG, ali koga nema, bez njega se može i mora, a Marsel Zabicer i drugovi su to demonstrirali pobedom protiv Norveške.

Zašto ne bi savladali i Rumuniju kod kuće? Austrija je na prethodnih devet utakmica sedam puta slavila uz po jedan poraz i remi. Norvežane su pre tri dana nadigrali u gotovo svim parametirama, dozvolivši im samo jedan udarac u okvir gola, pa je pobeda komotno mogla da bude i ubedljivija.

Izabrane vesti

Sistem kojem dobro ide ne treba menjati, pa je u skladu sa tom izrekom selektor Franko Foda najavio da će domaćin zadržati formaciju sa četvoricom u poslednjoj liniji. Martin Hintereger je pod znakom pitanja zbog problema sa člankom, a priliku spremno iščekuju Aleksandar Dragović, Maksimilijan Vober i Filip Lanjhart.

Tradicija kaže da je Austija ne zna za poraz od Rumunije 34 godine. Istina, u tom periodu selekcije su se sastale svega tri puta u prijateljskim i jednom u takmičarskom duelu, uz čak tri remija. Sada Austrija na svom tlu treba da demonstrira neverovatan napadački intenzitet, presing igru i glad za loptom.

Rumuni su odigrali solidan meč protiv Severne Irske. Imali su prednost i igrača više do 86. minuta, kada su primili gol i odrekli se celog plena. U redovima naših istočnih komšija uvereni su da će im biti lakše da odgovore na napadački fudbal predstojećeg rivala, u odnosu na ultra defanzivnu postavku Severne Irske.

Upravo je Severna Irska naredni rival Norveške, kojoj je glavni cilj da popravi utisak iz prve runde, pobeda i dizanje samopouzdanja pred okršaj sa Srbijom u baražu za Evropsko prvenstvo koji se igra za mesec dana. Termin je 20.45, a duel poprište borbe biće Vindzor Park u Belfastu.

Norvežani imaju ozbiljan napadački potencijal u vidu jednog od najvećih napadačkih talenata današnjice Erlinga Halanda, odnosno kvalitetnog premijerligaškog ofanzivca Džošue Kinga. Međutim taj tandem nije bio dovoljan za sprečavanje poraza od rastrčane Austrije, iako je centarfor Borusije iz Dortmunda bio strelac. Moraće izabranici Larsa Lagerbeka mnogo motivisanije i agresivnije da pristupe zadacima u navali jer ih na Ostrvu izvesno čeka parkiran autobus ispred gola domaćina.

Norvežani i Irci su se sastali u dva navrata tokom 2017. godine. Zeleno-bela armija je pobedila 2:0, a Skandinvci su se osvetili minimalnim razultatom. Na osnovu svega priloženog deluje da Norvežane čeka ozbiljna provera.

LIGA NACIJA B - 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 3

Mađarska - Rusija 2:3 (0:2)

/Šalaj 62, Nikolić 70 – Ant. Mirančuk 15, Ozdojev 34, Fernandes 46/

Srbija - Turska 0:0

GRUPA 4

Vels - Bugarska 1:0 (0:0)

/Vilijams 90+3/

Republika Irska - Finska 0:1 (0:0)

/Jensen 64/

Ponedeljak

GRUPA 1

20.45: (1,75) Austrija (3,50) Rumunija (5,10)

20.45: (3,20) Severna Irska (2,75) Norveška (2,65)

GRUPA 2

20.45: (2,15) Izrael (3,10) Slovačka (3,80)

20.45 Češka - Škotska

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Norveškereprezentacija Austrijereprezentacija Rumunijereprezentacija Severne Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara