Fudbaleri Suvona (©Reuters)
Fudbaleri Suvona (©Reuters)

AZIJA: Gradski derbi u Iranu, zaostali mečevi u Južnoj Koreji...

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.05.21. | 09:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Serija loših rezultata najverovatnije će koštatio fudbalere Traktora mesta u Ligi šampiona. Pali su na slabo sedmo mesto, pošto ne znaju za pobedu na poslednjih pet kola. Uz to su eliminisani i iz Kupa Irana, a u Ligi šampiona su završili grupu na drugom mestu, sa dve pobedom i četiri remija. Sada čekaju rezultate ostalih grupa da bi saznali da li će kao drugoplasirani u osminu finala. U senci svega toga na noge im dolazi gradski rival, ubedljivo najslabija ekipa u ligi. Mašin ima samo jednu pobedu posle 22 kola.

SAIPA - FULAD, 17.10

(Fudbal, Iran 1)

Fudbaleri Saipe su osvojili četiri poena u poslednja dva kola i tako su pobegli iz zone ispadanja. Imaju tek jedan bod više od Zob Ahana, uz meč manje, tako da im svaki meč na kojem ostanu neporaženi znači. Fuladu su takođe bodovi potrebni, on je u igri za plasman u Ligu šampiona, pošto zaostaje šest koraka za Esteglalom, ali ima i odigran meč manje. Fulad je pobedio Saipu samo jednom na poslednjih devet susreta, dok je poražen u četiri navrata. Prethodni put su se sastali u decembru prošle godine, kada je bilo 3:0 za Fulad.

KAŠIVA - SAPORO, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Kašiva se bori za opstanak, jedva da je iznad crte, s obzirom na to da ima četiri poena više od Gamba Osake, koja ima čak tri odigrane utakmice manje. Saporo je u nešto boljem položaju, popravio je malo formu u poslednjih nekoliko kola. Izgubio je samo jedan od poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima. Sa fudbalerima Sapora je problem konstantnost, u 2021. godini nisu nijednom vezali više od dve pobede. Barem su "zategli" odbranu, nisu primili gol na poslednja tri meča. Kašiva nema nijedan trijumf na poslednjih osam mečeva.

SEONGNAM - SUVON SITI, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Seongnam ozbiljno kaska za rivalima po broju odigranih mečeva. Ima čak četiri susreta manje od Suvon Sitija, svog narednog rivala. Zato i ne čudi što je na donjoj polovini zabele, mestu koje vodi u plej-aut, sa poenom manje od Suvon Sitija. Pre tri dana je Seongnam ispao iz Kupa Južne Koreje, prilično bolno. Gimčeon je u 93. minutu golom za 1:1 izborio produžetke, a tamo je potom dao još dva pogotka i trijumfovao sa 3:2. Videćemo kakve je posledice ostavio taj meč. Što se tiče prvenstva, niej pobedio na poslednjih pet mečeva.

SEUL - SUVON, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Suvon će se boriti za titulu. Trenutno je treći na tabeli, sa tri boda manje od lidera Ulsana. Očekivalo se da će i Seul da bude u gornjem delu, ali za sada ima čak 15 bodova manje od Suvona, mada je odigrao četiri utakmice manje. Seul i Suvon uvek igraju neizvesne utakmice, pune golova. Igra GG došla je na svakom od poslednjih devet njihovih susreta. U tom periodu je tim iz prestonice trijumfovao šest puta, a još dva su odigrana nerešeno. Suvon ne zna za poraz na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, a u sredu je prošao dalje i u Kupu Južne Koreje.


tagovi

Traktor SaziSaipaSuvon SamsungSeul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara