Bajern nekako uzeo tri boda i izgubio tri igrača?! Tuhel: Kao da je neko bacio čini na nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 09:55

Dajo Upamekano pod znakom pitanja za veliki derbi sa Leverkuzenom...

Tomas Tuhel definitivno ne može mirno da spava ovih dana... Ekipa mu loše igra, nad glavom mu visi Henesova 'satara', a na treningu nikad manje igrača. U slaboj partiji sinoć je nekako savladan Union Berlin, Bavarci su se vratili na minus četiri u odnosu na lidera iz Leverkuzena, međutim ta tri boda platili su sa tri povrede?!

Zvuči neverovatno, ali iskusni stručnjak potvfrdio je to odmah nakon utakmice. Doduše, nisu sve tri ozbiljne, ali veliko na svu muku koju šampion ima, ovo mu nikako nije trebalo.

Izabrane vesti

Dajo Upamekano uhvatio se za butinu pred kraj prvog dela, morao je da bude zamenjen i njega čeka nekoliko nedelja pauze. Jozua Kimih nezgodno je pao na rame - pod znakom pitanje za predstojeći lokalni derbi protiv Augzburga; a u samom finišu meča iz igre je zbog problema sa bolom u listu morao i Konrad Lajmer.

"Nemamo Kima, sada se Upa povredio... Kao da je neko bacio čini na nas. O čemu se radi? Mislim da će u pitanju biti nedelje pauze", kazao je nerzvozno Tuhel posle sinoćne utakmice.

Prema prvim medicinskim procenama Upamekano će u najboljem slučaju odsustvovati dve nedelje, u najgorem čak šest. Protiv Augzburga sigurno neće igrati, gotovo izvesno ni protiv Menhengladbaha, a ako bude ona gora varijanta (šest nedelja), onda preskače i veliki okršaj sa Bajer Leverkuzenom.

"Izuzetno težak trenutak za nas. Momak je u trenutnoj formi nezamenjiv član provog tima, bio je u vrhunskoj formi. Imao ambiciju, želju da pobeđuje. Sve će nas ovo mnogo pogoditi", dodao je Tuhel.

Povrede Kimiha i Lajmera nije detaljno komentarisao, samo je izjavio sledeće:

"Sa Kimihom ćemo videti šta će biti kad prenoći. Treutno me više brine povreda Lajmera".

I to je negde razumljivo. U veznom redu Tomas Tuhel ima kakve-takve opcije (Aleksandar Pavlović je dokazao da može da ispuni najteže zahteve), međutim u defanzivi situacija je zaista kritična. To upražnjeno štopersko mesto popuniće Erik Dajer (i igrati sa De Lihtom), ali ko će na desnog beka? Nusair Mazraui je sa reprezentacijom Maroka, dok je Buna Sar povređen. Ukoliko se Kimih ne oporavi, u tim će morati da uskoči neko od omladinaca, druge nema. Ili da se pokuša sa univerzalcem Gereirom na desnoj strani?!

Sve ovo govori da će Bajern pod hitno morati da ubrza pregovore oko Nordija Mukijelea...

"Videćemo šta će se dogoditi narednih dana. Mukijele? Ne isključujem mogućnost njegovog dolaska", izjavio je sportski direktor Kristof Frojnd.

Problem je jedino to što je vremena sve manje, a jedan igrač teško da može da pokrpi sve rupe u Tuhelovom rosteru. Pogotovo kada krene Lige šampiona, koja je tu, odmah iza ugla.

Bajern već 14. februara ide u Rim na prvi meč osmine finala protiv Lacija.


tagovi

Džošua KimihDajo UpamekanoKonard Lajmer

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara