Bajern pustio Srbina, Miloš Pantović ima novi klub!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.05.18. | 16:04

Mladi reprezentativac Srbije napustio giganta, ali ostaje u Nemačkoj

Posle 11 godina i stasavanja u najvećem nemačkom klubu, mladi srpski reprezentativac Miloš Pantović je napustio Bajern iz Minhena.

Novi klub srpskog napadača je drugoligaš Bohum sa kojim je potpisao ugovor do 2021. godine. On dolazi kao slobodan igrač pošto mu je saradnja sa Bajernom istekla i gigant iz Minhena mu je dao odrešene ruke u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Pantović je prošao sve mlađe kategorije Bajerna, a u Bundesligi je debtiovao kod Pepa Gvardiole kao 19-godišnjak. Jedan je od retkih Bajernovih omladinaca koji su uspeli da doguraju do prvog tima poslednjih godina, ali ipak nije uspeo da se nametne u jakoj konkurenciji. Ostao je na tom jednom nastupu za bajern u Bundesligi, u novembru 2015. godine je debitovao  za mladu reprezentaciju Srbije kod tadašnjeg selektora Tomislava Sivića.

Tri sezone je bio standarn u B timu Bajerna, popularnima „amaterima“, što je četvrti rang nemačkog fudbala. Ove sezone je na 33 prvenstvena meča zabeležio 12 golova i 11 asistencija. Skrenuo je pažnju na sebe i obezbedio transfer u Bohum koji je član Cvajte. Bohum je ovu sezonu završio na šestom mestu, a u sledećoj ima ambiciju da se dokopa povrata u Bundesligu.

Na potpisivanju ugovora, Pantović je istakao zadovoljstvo zbog prelaska u Bohum.
„Radujem se dolasku u Bohum i jedav čekam da zaigram. Pre svega želim da izrazim veliku zahvalnost sportskom direktoru Sebastijanu Šnidcjelorcu i treneru Robinu Dutu koji veruju u mene i koji su me ubedili da je prelazak u Bohum pravi potez. Nadam se uspešnoj saradnji“, rekao je Pantović na promociji.

Optimisti su i ljudi koji su doveli Pantovića.
„Pantović ima ogroman potencijal da napreduje jer je imao sjajno fudbalsko obrazovanje u Bajernu. Igra na svim pozicijama u napadačkoj liniji, ali je najbolji kao krilo. Očekujemo mnogo od njega“, rekao je Šnidcjelorc.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Miloš PantovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara