Bajern treću godinu zaredom isporučio 'sedmicu' Bohumu, Kejnov prvi het-trik u Nemačkoj

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.09.23. | 17:26

Slavili i Lajpcig i Dortmund...

I Bajern i Dortmund i RB Lajpcig. Svi po planu. Konkurenti za titulu u Nemačkoj bez primljenog gola stigli su do novih bodova. Doduše, na različite načine. Šampion iz Minhena brojao je do sedam (7:0), dok su Borusija i Lajpcig imali puno više problema (minimalci). Zahvaljujući ovom ubedljivom trijumfu Bavarci su makar do sutra uveče lideri Bundeslige.

Prvi put ove sezone Tomas Tuhel je značajno promešao sastav i čak promenio formaciju, zaigrao sa dva centarfora. Društvo Hariju Kejnu pravio je Erik Maksim Šupo Moting. Konrad Lajmer ponovo je bio starter, ali ne kao desni bek, već kao partner Jozui Kimihu u vezi, što je značilo da Leon Gorecka mora na klupu. Umesto Serža Gnabrija počeo je Kingsli Koman, a mesto Dajoa Upamekana zauzeo Matijs de Liht.

Izabrane vesti

Bohum svakako nije reper. Pored toga što ima jedan od najslabijih timova u Nemačkoj, od Bajerna maltene redovno dobija bogatuju 'porciju' - i prošle i pretprošle godine primili su po sedam golova, u tom smislu tradicija je nastavljena - ali pošteno bi bilo konstatovati kako su Bavarci konačno odigrali kako se od njih očekuje. Pre svega napadački. A uspeli su i mrežu da sačuvaju, prvi put nakon više od mesec dana.

Hari Kejn upisao je prvi het-trik otkako je stigao u Bundesligu. I to nije sve. Dodao je i dve asistencije, tako da je učestvovao u pet od sedam golova domaćeg sastava.

Otkako je potpisao odigrao je sedam mečeva (u svim takmičenjima), dao osam golova i namestio još četiri! Već je uspeo da sruši jedan rekord Gerda Milera. Čuveni golgeter pet puta je bio strelac u ligi na prvih pet utakmica u dresu Bajerna. Kejn je već dao sedam.

Čim je dobio šansu da startuje Šupo Moting ju je iskoristio maksimalno. Njegov pogodak otvorio je goleadu Bajerna u četvrtom minutu, a najzaslužniji je i za penal dosuđen početkom drugog dela.

Ono što može da raduje sve u klubu iz Minhena jeste novi gol Matisa Tela. Ovaj tinejdžer iz meča u meč dobija minute u finišu i koristi ih uglavnom sjajno. Postigao je još jedan gol i pokazao da Bajernova investicija polako počinje da se isplaćuje. Čini se da momak iz Francuske izrasta u vrhunskog napadača...

Dortmund se žestoko namučio protiv Volfzburga (1:0), međutim uspeo je da slavi na način koji je postao karakterističan za Terzićev tim prošle sezone. Nije tu bilo mnogo lepote, daleko od toga, Volfzburg se čak dosta lako branio u većem delu utakmice, no jedna dobra akcija sredinom drugog poluvremena odnela je prevagu.

Julijan Brant je lepo poslužio Marka Rojsa, a kapiten se lepo snašao pred golom Koena Kastelsa.

Posle Lige šampiona i tešskog meča u Bernu za promenama u sastavu posegao je i Marko Roze. Lajpcig nije bio na nivou nekih ranijih izdanja, ali uspeo je da upiše četvrtu pobedu i ostane na samo bod zaostatka u odnosu na Bajern pred dolazak šampiona u narednom kolu.

Gol odluke u Menhengladbahu delo je rezerviste Tima Vernera u 75. minutu. Ćavi Simons je prethodno odigrao lepo kroz sredinu, jedan defanzivac domaćina samo 'produžio' taj pas i Verner se nekako snašao, mada je bio otišao dosta iskosa.

Gladbah nema pobedu ni nakon pet kola, nalazi se u zoni ispadanja i sada je već pozicija trenera Herarda Seoanea prilično nesigurna.

Neočekivan poraz doživeo je Union Berlin kod kuće (od Hofenhajma), što samo potvrđuje da će četa Ursa Fišera teško uskladiti obaveze u Ligi šampiona i u domaćem sastavu. Protiv Reala Berlinci su bili odlični, danas ni bleda senka...

U prvoj pobedi Augzburga ove sezone Ermedin Demirović postigao je dva gola. Majnc ostaje zakucan za poslednje mesto.

BUNDESLIGA – 5. KOLO

Petak

Štutgart – Darmštat 3:1 (2:1)

/Milo 22, Girasi 32, 90+2 – Zagadu 17ag/

Subota

Augzburg - Majnc 2:1 (2:1)

/Demirović 15, 45 - Ažork 6/

Borusija Menhengladbah - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Verner 75/

Bajern Minhen - Bohum 7:0 (4:0)

/Šupo Moting 4, Kejn 12, 54pen, 88, De Liht 29, Sane 38, Tel 81/

Borusija Dortmund - Volfzburg 1:0 (0:0)

/Rojs 68/

Union Berlin - Hofenhajm 0:2 (0:2)

/Kramarić 22pen, Bajer 39/

18.30: (2,55) Verder (3,50) Keln (2,85)

Nedelja

15.30: (1,23) Bajer Leverkuzen (6,75) Hajdenhajm (11,0)

17.30: (2,10) Ajntraht Frankfurt (3,45) Frajburg (3,50)

***Kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara