Bajernova tri posla za poslednje dve nedelje zimske pijace

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 03:28

Malo ko je očekivao toliko problema u pregovorima sa Gladbahom oko Zomera i agentima kamerunskog napadača...

Duge i teške pregovore Bajern vodi sa Borusijom iz Menhengladbaha oko golmana Jana Zomera. Ta se cela priča pretvorila u ozbiljnu transfer-sapunicu koja će, izvesno je, potrajati još koji dan. Međutim rade Bavarci pararelno na još nekoliko polja.

Ono što je izvesno i od skora se podvodi pod 'pitanje dana' jeste zaključivanje transfera Konrada Lajmera (25) iz RB Lajpciga. Po povratku sa trening kampa u Dohi Hasan Salihamidžić je stupio u kontakt sa agentima austrijskog reprezentativca kako bi razmenili dokumentaciju i sve pripremili za finalizaciju posla.

Izabrane vesti

Lajmer je svoje rekao odavno (da hoće u Minhen), Lajpcig se predao pošto nije imao kud (ugovor ističe za manje od šest meseci), tako da nam preostaje samo zvanična objava dva kluba. Pouzdani vezista trebalo bi na Alijanc areni za odmeni Marcela Zabicera, takođe Austrijanca što se afirmisao u Red Bulovom klubu, i koga će Bajern pokušati da proda na leto. Kad Lajmer stigne kao slobodan igrač.

Radi se o momku tri godine mlađem od Zabicera, polivalentnijem vezisti kog je Nagelsman svojevremeno u Lajpcigu umeo da koristi i kao desnog ving beka.

Sa njim, Kimihom, Goreckom i Gravenberhom, nemački šampion bi trebalo da kompleltira poker centralnih vezista na duže staze. Niko od njih četvorice neće biti stariji od 27 godina...

Još jedan posao koji bi trebalo da bude uspešno okončan do kraja meseca jeste novi ugovor za Erika Maksima Šupo Motana. Pregovori su se takođe otegli, Kamerunac na krilima sjajnih partija traži ozbiljno povećanje plate, čak i dugoročni ugovor, a Bajern je spreman da mu ispuni jedan od tih uslova - povišicu sa 3.500.000 evra godišnje na 5.000.000, koliko trenutno zarađuju Džamal Musijala i Benžaman Pavar.

Radi se o bruto sumama...

Podsetimo, Šupo Motan navodno želi i garancije da na leto u klub neće doći napadač top klase. Ukoliko se ovo ispostavi tačnim, kamerunski reprezentativac gotovo izvesno provodi poslednje mesece u klubu, jer u Minhenu već rade na strategiji za dovođenje zvezde na nivou Sadija Manea. Samo što bi to trebalo da bude klasičan centarfor, takozvana 'teška devetka' i adekvatna zamena za Roberta Levandovskog.

Ukoliko pregovori sa Šupo Motanom definitivno završe u ćorsokaku, ima najava da bi Bajern ponovo mogao da se aktivira po pitanju angažovanja još jednog slobodnog agenta na leto - Markusa Tirama.


tagovi

Konard LajmerErik Maksim Šupo MotingZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara