Jan Zomer (Reuters)
Jan Zomer (Reuters)

Bajernu sužen izbor: Moraće da preplati jednog od najpotcenjenijih golmana Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 21:25

Bavarci traže hitnu zamenu za Nojera

Pominjali su se Jasin Bono, Dominik Livaković, Aleksander Nibel, Kevin Trap... Ali najrealnija opcija da stane na gol Bajerna do kraja sezone je švajcarski veteran Jan Zomer.

Nakon povrede Manuela Nojera i operacije koja ga je odvojila od terena do kraja sezone, minhenski gigant se našao u neprijatnoj situaciji da mora da u januaru da dovede novog golmana jer u Nojerovu zamenu Svena Ulrajha baš i nema neko poverenje.

Izabrane vesti

Prva opcija je bio povratak Aleksandra Nibela iz Monaka sa pozajmice, ali Kneževi nisu bili istog raspoloženja i ne pada im na pamet da se rastaju sa nemačkim golmanom do leta kada pozajmica ističe. Uzalud su bili svi Bajernovi apeli, ugovor je na trani Monaka. Potom se razmišljalo o mundijalskim senzacijama Bonu i Livakoviću ali oni nisu ni jeftini, ni proverena garancija. Kevin Trap je delovao kao najbolja opcija ali ni njegova cena nije mala. Niti ima nameru da od standardnog golmana u Ajntrahtu i reprezentativca Nemačke postane rezerva u Minhenu kada se Nojer oporavi za sledeću sezonu.

Tako je jedina logična opcija ostao Jan Zomer.

Švajcarac je već godinama jedan od napotceninijih golmana sveta i Evrope. Već dugo blista na golu Borusije Menhengladbah i švajcarske reprezentacije i zaslužio je transfer u veliki klub ali nije došlo do toga. Niti je on mnogo forsirao jer mu je bilo lepo u Menhengladbahu i uvek je isticao zadovoljstvo tamošnjim statusom. Zbog čega je letos odbio i poziv Mančester Junajteda.

Ove sezone je ušao u poslednju godinu ugovora, najavljivalo se da će verovatno produžiti saradju i završiti karijeru u Borusiji ali se to nije desilo i sada je konačno stigla šansa karijere. Bajern ga hoće odmah ali će Menš biti težak pregovarač uprkos statusu koji zomer ima u klubu. Neće biti popusta u pregovorima.

Borusija traži čak 5.000.000 evra za obeštećenje što je u ovim uslovima previše. Ipak, Zomer ima 34 godine i na leto će biti slobodan igrač, pa je retko ko spreman da u takvoj situaciji potoši 5.000.000 evra. A pogotovo poslovično oprezni i štedljivi Bajern.

Ipak, Borusija zna da Bavarcima gori pod nogama i da ona diktira uslove. Vreme ne radi za Bajern koji će morati da preplati sjajnog golmana ako želi pouzdano rešenje do kraja sezone. Da Bajern nije u ovakvoj žurbi, verovatno nikada ne bi platio traženu cenu, ali sada nije u situaciji da bira.

Istina, ne treba ih sažaljevati s obzirom koliko su finansijski moćni i kako su se oni ponašali prema konkurenciji u Nemačkoj i otimali igrače prethodnih godina i decenija.


tagovi

Jan ZomerZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara