(©Reuters)
(©Reuters)

Bajka bez srećnog kraja: Panatinaikos više nije lider u Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 21:55

Tim Ivana Jovanovića izgubio od Asterasa – 1:0

Bilo je lepo dok je trajalo. Ali, nastavio se slobodan pad Panatinaikosa, koji od večeras više nije lider grčkog prvenstva.

Zeleni iz Atine su imali samo dva remija posle 14 kola, ali u poslednjih šest rundi su upisali samo dva trijumfa i bodovna prednost koju su imali se potpuno istopila. Poraz od Asterasa večeras u Tripoliju je ozvaničio pad Panatinaikosa sa pozicije broj jedan – 1:0.

Izabrane vesti

U velikim problemima je bio PAO u poslednjih nekoliko utakmica, potpuno je ispao iz forme, eliminisan je glatko i iz Kupa Grčke, a pred meč sa Asterasom je bio pod dodatnim pritiskom da mora da pobedi, jer je AEK izbio na prvu poziciju preko noći.

Taj pritisak tim Ivana Jovanovića nije uspeo da izdrži, dok mu je dodatni problem napravio Dimitrios Kurbelis, koji je još u prvom poluvremenu dobio crveni karton i ostavio PAO sa igračem manje.

Asteras se zatvorio, igrao na kontre, a Atinjani sa igračem manje im nisu mogli ništa. Tek poneki šut na gol sa obe strane, bez velikih prilika za pogodak. I deset minuta pre kraja Fakundo Bartoljo, koji je malo pre toga ušao u igru, našao se na pravom mestu posle centaršuta i smestio fudbal u mrežu za pobedu domaćeg tima.

Daleko je još kraj, preokreti u fudbalu su mogući, ali ne dešava se baš često da tim koji je tako izgubio prvo mesto, uspe da se vrati na vrh. Štaviše, sada su i PAOK i Olimpijakos na samo tri boda iza Panatinaikosa...



tagovi

PanatinaikosGrčka 1Ivan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara