Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Bandović: Pazarovi igrači jednim potezom rešavaju utakmicu, držaćemo ih daleko od našeg gola

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 15:05

„Imamo veliki imperativ da vežemo treću pobedu i verujem da ćemo u tome uspeti“, poručuje strateg Stare dame

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Posle lošeg otvaranja prolećnog dela sezone Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Vojvodine su uspeli da se trgnu i vežu dve pobede. Najpre su Novosađani golom u nadoknadi vremena savladali Voždovac u Novom Sadu (2:1), a potom nadigrali i IMT u gostima (3:1) u prošlom kolu. U taboru Stare dame veruju da će nastaviti trijumfalni niz i protiv Novog Pazara, jednog od direktnih konkurenata u borbi za Evropu, sa kojim će odmeriti snage na „Karađorđu“ (subota, 20.00, TV Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Posle dve veoma važne pobede igramo protiv kvalitetne ekipe koja voli da dominira i koja je opasna u poslednjoj trećini terena. Novi Pazar ima brze i nezgodne igrače, ali verujem da ćemo ponoviti istu igru i disciplinu kao u prethodne dve utakmice, pa čak odigrati i bolje od toga. Imali smo četiri dana da se oporavimo i analiziramo. Veoma bi nam značilo da vežemo i treću pobedu u nizu, kako bismo se borili za vrh tabele, a verujem da to možemo uz pomoć naših navijača na našem terenu”, rekao je Božidar Bandović, šef stručnog štaba Vojvodine, na konferenciji za medije.

Vošin strarteg je svestan individualnog kvaliteta igrača Novog Pazara, te ističe da rivala moraju da drže što dalje od svog gola.

U svakoj utakmici idemo na pobedu, a taktičke stvari možemo da menjamo u skladu sa rivalom na svakom meču. Tokom utakmica neke stvari mogu da se promene, ali to ne menja našu ideju da napadamo, dominiramo, igramo visoko i agresivno i da imamo dobre pozicije iza lopte. Ne smemo protivniku da dozvolimo da dođe blizu našem golu, jer u napadu Pazarci imaju veoma opasne individualce, koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Zato moramo biti maksimalno fokusirani”.

Vojvodina već tri i po godine nema tri vezane pobede. Bandović veruje da je došao trenutak da se to konačno ostvari.

To je dobar podatak. Sada imamo još veći imperativ da pobedimo. Verujem da to moji momci mogu da ostvare“.

Trener Lala je prokomentarisao i kardinalnu grešku Mateusa Indija iz prošlog kola, posle koje je IMT smanjio zaostatak na 2:1, ali kasnije Traktoristi ipak nisu uspeli da dođu ni do boda.  

Jeste Mateus pogrešio, ali ne želim da igrači imaju pritisak i strah od grešaka, već da veruju u svoje odluke. Ne može sve u dva meseca da se reši, moramo da bolje čitamo igru i da imamo bolje odluke kada se nešto menja tokom utakmica. Podržavam Matea, jer je želeo najbolje. Najvažnije je da smo dobili utakmicu i da igrači nastave da veruju u svoje odluke. U svojoj karijeri uvek sam se vodio time da je važnije kako stvari završiš, a ne kako ih počneš”.

Bandović je navijače navikao na česte rotacije u početnom sastavu.

Videćemo još posle današnjeg treninga ko će početi utakmicu. Još nisam siguran da li će biti nekih promena”, završio je trener Stare dame Božidar Bandović.

Novosađani pred ovu utakmicu nemaju većih kadrovskih problema, budući da stručni štab jedino ne može da računa na beka Gurama Giorbelidzea, koji je zbog povrede kolena propustio i prethodne dve utakmice.  



tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara