Karlo Ančeloti
Karlo Ančeloti

Bar pet izmena u Karletovom timu: Maksimović prva dilema, Zjelinski i Milik na klupi

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 12:16

Ančeloti ništa ne rizikuje

Orestis Karnezis, Kevin Malki, Amadu Dijavara, Adam Una, pa i Pjotr Zjelinski. Odradili su svoje protiv Kjeva – ne baš kako treba – i sada je red se sklone na klupu i naprave mesto najboljima u Napolijevom timu. Prema izveštajima iz Italije Karlo Ančeloti će za okršaj sa Crvenom zvezdom napraviti barem pet, a možda i svih šest izmena u odnosu na tim koji je odigrao samo 0:0 protiv Kjeva.

Protiv crveno-belih Napolitanci sebi ne smeju da dozvole kiks, jer u poslednjem kolu Grupe gostuju na Enfildu, a ako bi sutra savladali Zvezdu, možda bi uz povoljan rezultat na Parku prinčeva mogli već sutra da završe sve oko plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Izabrane vesti

Opekao se Ančeloti u Beogradu, kada je ostavio Mareka Hamšika i Drista Mertensa na klupi, neće sada napraviti istu grešku.

Na gol se vraća David Ospina, Mario Rui će na levog beka, a na ono pitanje sa početka teksta – o pet ili šest izmena u odnosu na tim za Kjevo – zavisiće od Ančelotijeve odluke o tome ko će na desnog beka. Protiv Kjeva je tu bio Kevin Malki, dok se Elseid Hisaj pomerio na levi bek. Tu će protiv Zvezde sigurno biti Mario Rui, ozbiljne je probleme pravio crveno-belima u Beogradu, dok je prva Ančelotijeva dilema: Nikola Maksimović ili Hisaj?

Ančeloti je srpskom štoperu u Ligi šampiona namenio ulogu beka i odlično je to funkcionisalo protiv Pari Sen Žermena i Liverpula, ali sada u Napulju prevladava mišljenje da bi priliku trebalo da dobije ofanzivniji Hisaj, jer Zvezda ipak nema krila poput Nejmara i Sadija Manea pa da Karleto mora baš toliko da se opterećuje defanzivom. Opet, Karleto neće sebi dozvoliti da ga laici navuku na tanak led. On se pita i njegovu čekamo.

U vezi, potpuno nova trojka. Marek Hamšik, Fabijan Ruiz i Alan su ciljano odmarali i svi ih italijanski mediji vide u startnih 11 za Zvezdu što znači da bi Pjotr Zjelinski – i on je bio baš opasan u Beogradu – mogao da ostane na klupi.

Malih nedoumica ima i oko špica, ali čini se da će Arkadijuš Milik ovog puta morati da ustupi mesto Drisu Mertensu, barem na početku utakmice. Pa ako Zvezdina odbrana bude odolevala... Kako bilo, prema trenutnim informacijama to izgleda ovako, u formaciji 4-3-3: Ospina – Hisaj (Maksimović), Albiol, Kulibali, Rui –Hamšik, Alan, Fabijan Ruiz – Kaljehon, Mertens, Insinje.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara