Barsa do kraja meseca rešava pitanje trenera: Izgleda da će biti Nemac, samo da vidimo koji...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 13:20

Tri imena u najužem krugu favorita...

Ćavi je svoje rekao. Kako god da se završi tekuća sezona, on se na kraju povlači sa mesta trenera Barselone. Tako Brazilac Deko, jedan od direktora kluba sa Nou Kampa već nedeljama unazad prikuplja podatke i formira fascikle s biografijama onih stručnjaka što su ili ponuđeni klubu, ili za koje slavni klub smatra da poseduju odgovarajući, to jest kompatibilni DNK sa onim što je Barsu učinio jednim od najvećih i najznačajnijih sportskih kolektiva na planeti.

Prema pisanju katalonskog Sporta Deko je poslednjih dana napravio je ozbiljan rez i određen broj kandidata eliminisao, a kako ovaj list navodi sva je prilika da će na kraju biti ispunjena želja predsednika Đoana Laporte da klub bude predat u ruke nemačkoj trenerskoj školi.

Izabrane vesti

Laporta je više puta isticao koliko istu ceni i kako je bi najradije na klupi video nekog od mlađih nemačkih trenera. Njegov prvi pik neposredno pošto se izborio za drugi mandat bio je Julijan Nagelsman, ali on se tada odlučio za Bajern. Sada je u Kataloniji ponovo aktuelno ime mladog stručnjaka, kome ugovor sa Fudbalskom federacijom Nemačke ističe po okončanju Evropskog šampionata.

U prevodu, ne postoje prepreke za pristupne pregovore...

Već dugo u fokusu je i ime Nagelsmanovog prethodnika na klupi Nemačke - Hansija Flika, kojeg su po zlu upamtili u Barsi, kada ih je u četvrtfinalu Lige šampiona 2021. isprašio s neverovatnih 8:2. Flik se navodno uklapa u sve ono što Laporta želi i u jednom času čak je i na kladionicama bio prvi favorit.

Treći Nemac koji se pominje kao potencijalni Ćavijev naslednik jeste Tomas Tuhel. Mesecima unazad kritikovani iskusni stručnjak verovatno će izgibiti titulu u Nemačkoj sa Bajernom, što je bilo dovoljno za rastanak sa Bavarcima posle nepune dve sezone. On poput Ćavija odlazi na kraju sezone...

Sport navodi kako će ključni dani za izbor novog trenera Barselone biti krajem marta, odnosno tokom predstojeće reprezentativne pauze, za kada su planirani razgovori sa kandidatima.

Nije isključeno da klub neposredno nakon toga obelodani ko će biti vođa novog, dugoročnog projekta katalonskog velikana.

Ukoliko se dogodi da zaista bude neko od pomenutih imena, biće to treći Nemac na klupi Barselone u njenoj istoriji. Prethodnici, iako velika imena, nisu imali naročitih uspeha. Henes Vajsvajler brzo je napustio klub zbog sukoba sa Johanom Krojfom, dok je Udo Latek u dve sezone (1981-1983) uzeo jedan Kup pobednika kupova.


tagovi

Julijan NagelsmanTomas TuhelHansi Flik

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara