©Reuters
©Reuters

Bavarski lobi pritiska Pavlovića: Odluka koju svako mora sam da donese, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 10:10

Perspektivni fudbaler na prekretnici po pitanju izbora nacionalnog tima, iz kluba mu šalju jasne signale

Fenomenalne igre u dresu Bajerna uticale su da Aleksandar Pavlović postane povod za formiranje misije sa njegovim imenom u Fudbalskom savezu Srbije, ali i Fudbalskom savezu Nemačke. Svesni da bi preveliki luksuz bio da ispuste biser kakav je vezni igrač Bavaraca čelnici oba saveza upustili su se u projekat vrbovanja Nemca srpskih korena.

Prvi talas ofanzive Pavlović je izdržao suzdržan, te je pitanje njegovog izbora ostalo otvoreno, međutim iz dana u dan sve su glasnije priče u Nemačkoj kako je Julijan Nagelsman, selektor Pancera, već isplanirao da talentovanom fudbalskom arhitekti pruži šansu pre Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Prema najavama nemačkih medija na čelu sa Skajom i Bildom, zamisao tamošnjeg selektora je da Pavloviću pruži šansu protiv Francuske i Holandije, a isti izvori tvrde da je takav plan ubrzalo interesovanje Srbije usled kojeg Panceri žele da osiguraju vezistu kao opciju za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Deo propagande nemačke strane su i predstavnici Bajerna koji daju jasne signale igraču koju sredinu se očekuje da izabere, te je jedan u nizu onih koji su se oglasili Leon Gorecka, Pavlovićev saigrač u klupskim redovima.

"Ovo je odluka koju svako mora da donese za sebe, ali da mogu Aleksandru da dam preporuku - izabrao bih Nemačku da sam na njegovom mestu. Veliki sam Aleksov fan, koji trenutno igra potpuno slobodno. Lično uživam u njegovim igrama, zabavno je videti kako uživa u svakoj sekundi", kazao je centralni vezista Bajerna.

Na ovu temu se pre nekoliko nedelja izjasnio i Herbert Hajner, predsednik minhenskog kluba, koji već tada nije imao dilemu po pitanju Pavlovićevog izbora.

"Ukoliko nastavi ovako, sigurno će dobiti šansu u reprezentaciji, ali ćemo videti da li će se to desiti pre Evropskog prvenstva".

Podsetimo, ni Srbija nije ostala bez reakcije te je nedavno napravila prvi korak u trci za Pavlovića pošto je u Nemačku poslala delegaciju na čelu sa direktorom Stevanom Stojanovićem, ali je vezni igrač istakao da u ovom trenutku, odnosno do završetka Evropskog prvenstva, ne želi da donese odluku.


tagovi

Aleksandar PavlovićLeon GoreckaFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara