Svetozar Marković
Svetozar Marković

Benfika hoće Markovića: Prva ponuda odbijena

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 13:17

Partizan traži bar 3.500.000 evra za svog štopera

Posle nekoliko godina zatišja, profunkcionisale su veze na relaciji Beograd – Lisabon. Odlazili su iz Partizana pravo u Benfiku talenti ponikli u klubu iz Humske, a taj trend uskoro bi mogao da nastavi Svetozar Marković.

Talentovani štoper ne samo da se nalazi na radaru slavnog portugalskog kluba, nego je za nejga u foto-finišu upravo završenog prelaznog roka stigla i zvanična ponuda. Ona o kojoj je posle eliminacije od Bešiktaša govorio Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Orlovi su bili spremni da plate 2.500.000 evra kako bi osigurali potis defanzivca iz „klase 2000“, međutim, na Topčiderskom brdu su uvereni da popularni Sveta vredi više. Tražili su 3.500.000 evra na ime obeštećenja, međutim, kako je sa La Luža stigao negativan odgovor na takav predlog posao nije zaključen.

Marković je protiv OFK Bačke doneo pobedu Partizanu

Obe strane su, ipak, pokazale dobru volju da se pregovori nastave. Nije isključeno da tokom septembra ili oktobra Benfika pojača ponudu i obezbedi potpis Markovića koji, naravno, ne bi odmah mogao u inostranstvo, već najranije u predstojećem prelaznom roku. Ili možda na leto. Uostalom, takav je plan bio i da je došlo do dogovora 31. avgusta. I ta je tad došlo do transfera ostao bi momak rođen iz Bijeljine na pozajmici u Beogradu.

Ukoliko čelnici Partizana i Benfike približe stavove (čitaj, finansije), Svetozar Marković bi nastavio putem koji su utabali Lazar Marković (prethodno prodat menadžerskog agenciji) i njegov rođeni brat Filip (otišao bez obeštećenja), te Andrija Živković (sačekao da mu istekne ugovor), da bi jedini novac zarađen odlaskom napadača Ivana Šaponjića za 3.000.000 evra (januar 2016).

Čak i ako se ne dogovori sa Benfikom, uprave crno-belih spremna je da proda Svetozara Markovića nekom drugom klubu. Uz uslov da 18-godišnji štoper ostane na pozajmici, kao što je bio slučaj sa Dušanom Vlahovićem i Fjorentinom.

FOTO: Star sport


tagovi

Svetozar MarkovićBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara