Isko Alarkon (©Reuters)
Isko Alarkon (©Reuters)

Betis podiže lestvicu i nudi Isku preko 20.000.000 evra za dve godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 10:48

Klub iz Sevilje želi da igra u Ligi šampiona predvođen nekadašnjom nadom španskog fudbala

Kada je kao 21-godišnjak prešao iz Malage u Real Madrid za 30.000.000 evra, nakon što je prethodno tog leta kao najbolji igrač turnira vodio mladu reprezentaciju Španije do evropskog trona, Isko Alarkon bio je među najvećim potencijalima svetskog fudbala.

Ne može se reći da nije opravdao očekivanja, s obzirom na to da je u Kraljevskom klubu četiri puta osvojio Ligu šampiona, dvaput prvenstvo Španije i još mnogo drugih trofeja, ali činjenica je da sjajni ofanzivni vezista poslednjih godina ne igra na zapaženom nivou. Zbog toga su mu u Realu još odavno poručili da neće produžiti ugovor koji ističe po završetku sezone, ali kako je pre nekoliko dana napunio 29 godina, jasno je da Isko ima dovoljno vremena za još jedan bogat ugovor. Po saznanjima AS-a i Marke, potpisaće ga sa Betisom.

Izabrane vesti

Klub iz Sevilje navodno je spreman da potroši oko 20.000.000 evra na nekadašnjeg đaka Valensije, koji je svojevremeno pažnju javnosti privukao igrajući za Malagu. Pod vođstvom današnjeg Betisovog trenera, Manuel Pelegrinija, plavo-beli su stigli do četvrtfinala Lige šampiona, a jedan od ključnih igrača u tom uspehu bio je upravo Isko.

Sjajne godine u Malagi Pelegriniju su donele mesto na klupi Mančester Sitija, a mladom vezisti pomenuti transfer u Real Madrid. Sada je, izgleda, vreme da se ponovo sastanu.

Betisov cilj je povratak u Ligu šampiona posle dosad jedinog učešća u sezoni 2005/2006, kada je bio treći u grupi sa Liverpulom, Čelsijem i Anderlehtom. Zeleno-beli su trenutno peti u Primeri, sa četiri boda manje od Atletiko Madrida i šest od gradskog rivala Sevilje i drugoplasirane Barselone, ali su na krilima osvojenog Kupa kralja. Ako ne uspeju da se domognu elite u preostalih pet kola Primere (tokom kojih su im rivali Hetafe, Barselona, Valensija, Granada i Real), na Benito Viljamarinu žele da ih Isko povede tamo od naredne jeseni.

Pominje se da bi godišnje, računajući i bonuse, zarađivao oko 10.000.000 evra bruto, što se ne razlikuje mnogo od primanja koja je imao u Madridu (godišnja plata oko 6.000.000 evra neto). Ostatak do pomenutih 20 i "kusur" miliona išao bi "na ruke" kao bonus za potpis.

Reč je o povećoj sumi novca, ali umeo je Betis kroz istoriju da se ističe plaćanjem, Podsetimo, dolazak Brazilca Denilsona 1998. iz Sao Paula za 31.500.000 evra (kada se obračuna u današnjem vremenu) bio je svetski rekord u transferima. Pre tri leta je Borha Iglesijas plaćen Espanjolu 28.000.000 evra, Đovani Lo Selso Pari Sen Žermenu 22.000.000, a Nabil Fekir Lionu 19.750.000.

Budžet za dovođenje Iska, piše AS, planirano je da obezbedi prodaja jedne od aktuelnih zvezda Betisovog tima. Za defanzivnog vezistu Gvida Rodrigeza postoji interesovanje iz Engleske (mada nije navedeno koji su klubovi u pitanju), ali ugledni list piše i da je realniji odlazak Nabila Fekira. Francuz ima slična primanja koja su ponuđena Isku, a Pelegrini ga je nedavno kritikovao zbog predugog zadržavanja lopte umesto da kombinuje sa saigračima iz napada u formaciji 4-3-3 koju Čileanac koristi i u kojoj se Isko svojevremeno odlično snalazio noseći dres Malage.

Fekir je, ipak, nedavno produžio ugovor do 2026. godine, a na ranije traženih 40.000.000 evra za njegov transfer, Betis nije dobio konkretnu ponudu, tako da je pitanje hoće li baš Francuz biti taj koji će otvoriti mesto novom napadaču ili, ipak, neko drugi.

Betis je, inače, već zaključio dolaske dvojice fudbalera predstojećeg leta. Reč je o štoperu Luizu Felipeu iz Lacija, koji takođe stiže kao slobodan igrač, i levom krilu Luizu Enrikeu, koji je plaćen Fluminenseu oko 13.000.000 evra.

Nadao se Isko da će povratkom Karla Ančelotija, u čijem prvom mandatu je bio jedan od najbitnijih igrača, oživeti svoju karijeru u Real Madridu, ali to se nije dogodilo. Samo 15 nastupa sakupio je ove sezone i shvatio da je vreme za promenu sredine...


tagovi

Real MadridIsko AlarkonBetisLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara