Santijago Himenez (©Reuters)
Santijago Himenez (©Reuters)

Bez evropskog trofeja je ostao, bez titule neće! Fajenord nastavio da trijumfalno maršira Holandijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 18:42

Mašinerija Arnea Slota izbrisala iz memorije Olimpiko i eliminaciju iz Lige Evrope...

Moralo bi da se dogodi čudo nad čudima, pa da salatara ne završi u Roterdamu. Sve Fajenord drži u svojim rukama, on je taj koji se pita, on povlači konce. Oprivodi maraton kraju i sve je izvesnije prvi će proći kroz cilj.

Četiri kola preostala su da se odigraju, a mašinerija Arnea Slota ima osam bodova viška u odnosu na prvog pratioca. PSV je upropastio Ajaks i olakšao posao klubu iz najveće holandske luke. Fajenord je poklone oberučke prihvatio i definitivno može da se kažeda je pobedom nad Utrehtom (3:1) iz memorije izbrisao Olimpiko i eliminaciju iz Lige Evrope.

Izabrane vesti

Fajenord je ostao bez evropskog trofeja, ali bez titule neće! Nezadrživo grabi ka salatari, trijumfalno marira Holandijom i ima raspored za poželeti. U poslednja četiri kola neće se susresti sa timovima iz vrha, niti sa ekipama koje su na pozicijama što vode u međunarodna takmičenja u narednoj sezoni. Na crtu će mi izlaziti samo timovi iz donjeg doma: Ekselzior, Go Ahed Igls, Emen i Vitese.  

Nezamisliv je scenario u kome Slotova mašina utegnuta do pucanja prosipa sve stečeno. A, poprilično je rudarila ove godine kako bi se našla na holandskom tronu...

Verovatno ključni korak napravio je Fajenord na De Kajpu. Opasuljio se posle završetka priče na evropskoj pozornici i bio hladan kao špricer. Ni trunke panike nije bilo kada lopta nije htela u gol, sabijeni su bili fudbaleri Utrehta na svojoj polovini. Ofanziva domaćina ubrzo se prelila u radost Fajenordovih navijača. Markus Pedersen je probio po levom krilu, uočio samog Simona Šimanskog u kaznenom i doturio mu loptu...

Arne Slot je želeo svežu krv, izveo je Poljaka na startu drugog poluvremena i gurnuo u vatru Danila. Nije dugo čekao da prednost bude udvostručena. Santijago Himenez je i na šestoj uzastopnoj utakmici u Erediviziji zatresao mrežu! Kada se na to dodao i utakmica u holandskom kupu protiv Ajaksa, brojka je još impozantnija.

Tačku na pitanje pobednika stabio je Alireza Jahanbakš na asistenciju Orkuna Kokčua, da bi u Bas Dost pred ulazak u zaustavno vreme uspeo da postigne počasni pogodak za Utreht.

EREDIVIZIJA - 30. KOLO

Petak

Volendam – Kambur 2:0 (1:0)

/Mirani 39, 90/

Subota

Herenven – Emen 2:3 (1:0)

/Van Huujdonk 21, 59pen – Ter Har Romeni 47, 75, 90+1/

Groningen – NEC – prekinuto pri rezultatu 0:0

Vitese – Ekscelsior 0:0

Nedelja

Tvente - Sparta 3:3 (1:2)

/Brenet 22, Abels ag 65, Černi 67 - Lauritsen 32, 42, Sambo 91/

Go Ahed Iglas - Fortuna Sitard 2:0 (1:0)

/Viljumson 17, Blom 71/

PSV - Ajaks 3:0 (1:0)

/De Jong 13, 78, Simons 54p/

Fajenord - Utreht 3:1 (1:0)

/Šimanski 15, Himenez 54, Jahanbakš 82 - Dost 89/

20.00: (1,37) AZ Alkmar (4,90) RKC (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FajenordUtrehtEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara