Fudbaleri Kluža (©Shutterstock)
Fudbaleri Kluža (©Shutterstock)

Bez šampionskog gena u meč sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 15:26

Krajova odlazi na noge Klužu sa fudbalerima koji nikada nisu osvajali titulu prvaka

Ukoliko želi da zaista zakuva borbu za titulu, Krajova mora da slavi na gostovanju u Klužu (19.00). Samo, postavlja se pitanje - kako da to učini?

U dva mandata Dana Petreskua na klupi Železničara, prvak Rumunije nijednom u prvenstvu nije poražen na svom terenu. Čak bi ove sezone uspeo da uradi isto i u Ligi Evrope iako je bio u grupi sa Laciom, Renom i Slavijom, potom i Seviljom, samo da Omrani nije promašio penal protiv praškog tima.

Izabrane vesti

Za Univerzitateu računica je jasna. Pobeda na svih šest mečeva do kraja prvenstva sigurno bi timu iz Krajove donela petu titulu prvaka Rumunije. Međutim, trener gostiju Kristijano Bergodi i sam priznaje – nikad nije uspeo da veže šest pobeda u karijeri.

Nikada nisam uspeo da slavim šest puza zaredom. Najviše što sam uspeo je pet, kad sam bio u Italiji”, priznaje Bergodi.

Univerzitatea ne može da se osloni ni na iskustvo potrebno u ovakvim trenucima. Baš suprotno, dok domaćini imaju dve vezane titule i učešće u Evropi iza sebe, tim iz Krajove u startnih 11 nema nijednog igrača koji je u karijeri osvojio šampionski trofej. Florin Gardoš (Steaua), Aleksandru Matel (Dinamo Zagreb) i Ivan Martić (Rijeka) osvajali su medalje u prethodnim klubovima, ali su prva dvojica već duže povređena i definitivno neće igrati večeras, dok je poslednji nedavno napustio klub.

Pritom, Petresku na raspolaganju ima praktično dva sasvim kvalitetna tima, što je pokazao i tokom učešća u Evropi, dok su rezervisti Krajove čak i u prijateljskim mečevima poraženi omladinaca Vitorula i drugoligaša Argeša. I pored toga, Bergodi je ambiciozan pred večerašnji susret.

Kluž je šampion, igrao je u Evropi, ali sada ne treba da se plašimo, jer imamo svoje ambicije, želju da uradimo nešto izvanredno”, rekao je Italijan.

RUMUNIJA 1

PLEJ-OF – 5. KOLO

Petak

Medijaš – Botošani 0:2 (0:2)

Nedelja

19.00: (1,90) Kluž (3,40) Univerzitatea Krajova (4,30)

Ponedeljak

19.00: (3,40) Astra Đurđu (3,30) FCSB (2,20)


PLEJ-AUT – 6. KOLO

Petak

Hermanštat – Klinćeni 0:1 (0:0)

Subota

Sepsi – Vitorul 3:3 (1:2)

Kindija – KSMS Jaši 0:2 (0:1)

Nedelja

16.00: (2,55) Dinamo Bukurešt (3,10) Voluntari (2,75)




tagovi

Rumunija 1Univerzitatea KrajovaCFR Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara