Beži kišo s prozora

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 13:41

Jeovil i Hartlpul će večeras ponovo na teren, pošto ih je u subotu prvobitno sprečila velika količina vode na stadionu domaćih

Iako engleski tereni slove za najbolje na svetu, čak i oni u nižim ligama, s vremena na vreme ipak se dese određeni problemi. Položaj Ostrva i velika količina padavina tokom čitave godine su stvari na koje klubovi jednostavno ne mogu da utiču, pa ponekad zbog ogromne količine vode na terenu moraju da se pomire sa situacijom i utakmicu pomere za neki drugi teren.

To se desilo i ovog vikenda u okviru FA kupa, pošto lopta jednostavno nije mogla ni da se pomeri na „Huiš parku“, stadionu Jeovila. Sudija Piter Gibons je zajedno sa svojim pomoćnicima izašao na teren na nekih sat vremena pred početak utakmice, izvršio inspekciju i definitivno utvrdio da uslova za igru nema.

Izabrane vesti

Zbog toga će Jeovil u okviru prve runde FA kupa dočekati Hartlpul u novom, večernjem terminu danas (20.45) i nadaće se da ovaj put vremenske prilike neće diktirati novo odlaganje. A kako trenutno glasi prognoza za ovaj grad, čini se da kapi kiše ni večeras neće zaobići dom fudbalera Jeovila.

Što se samog fudbala tiče, u večerašnjem susretu igraće dve ekipe koje su trenutno u velikom padu. Do pre samo šest godina, Jeovil i Hartlpul su se nalazili u trećem rangu engleskog fudbala (Ligi Jedan), ali su nakon toga polako, ali sigurno počeli da propadaju i sada se zajedno nalaze u Konferenciji.

Doduše, Jeovil daje naznake da bi ipak mogao da se vrati jednu granu više na kraju tekuće sezone, pošto trenutno zauzima drugo mesto u Konferenciji. Što se Hartlpula tiče, oni i dalje imaju šanse da se domognu plej-ofa, iako se trenutno nalaze tek na 14. poziciji. Poslednji tim koji se trenutno nalazi na mestu koje vodi u završnicu ima svega pet poena više.

Kao dobar pokazatelj toga šta bismo večeras mogli da očekujemo od ovog susreta, možemo uzeti njihov duel od pre samo mesec dana. Doduše, tada je domaćin bio Hartlpul, a sve je rešeno u apsolutno neverovatnoj završnici. Jeovil je prvo uspeo da poravna rezultat na 1:1 u prvom minutu nadoknade preko Marfija, da bi Hartlpul proslavio pobedu samo minut kasnije, pošto je Kenedi doneo slavlje svojoj ekipi.

FA KUP - 1. RUNDA (ODLOŽENI MEČ)

Utorak
20.45: (2,25) Jeovil (3,20) Hartlpul (3,10)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara