Teško da će svanuti Krasou: Ne igra kod Milojevića, propao mu transfer u Ameriku zbog plate

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 09:54

I dalje se čeka da proradi osvedočeni majstor fudbala

„Žan Filip Kraso, to je fudbaler koji igra fudbal sa magijom u nogama, ali i ravnodušnim mislima u glavi“.

Tako nekako opisuju navijači Crvene zvezde reprezentativca Obale Slonovače, čiji sjaj, nalik onom s početka sezone, i dalje čekaju. Verovalo se da će odlaskom Baraka Bahara, bivši član Sent Etjena proraditi, i da će mu Vladan Miloijević pronaći žicu i uspeti da ga poveže sa ostatkom tima. Gledajući dosadašnji učinak Žan Filipa Krasoa, biće to, gotovo nemoguća misija.

Izabrane vesti

Imao je ofanzivac rođen 1997. godine otežavajuću okolnost, pošto je propustio kompletne pripreme na Kipru, usled obaveza na Kupu afričkih nacija. Došao je iz Abidžana sa medaljom oko vrata i velikim samopouzdanjem, ali je u drugom delu prvenstva uspeo tek da upiše jednu asistenciju. Onu kada je majstorijom sa malog fudbala proigrao Aleksandra Kataija za vodeći pogodak u Surdulici.

Od kada je Vladan Milojević preuzeo kormilo Crvene zvezde Žan Filip Kraso je počeo mečeve protiv IMT-a u prvenstvu, kao i Vršca u Kupu Srbije. Nije se proslavio, mada je bilo momenata kada je, na sebi svojestven način, mazio loptu. I uveseljavao navijače. Jasno je, da ga bar u ovom trenutku, trener crveno-belih vidi na poziciji napadača. A tu je trenutno neprikosnoven Šerif Endijaje. Ne zbog majstorstva, koliko zbog prljavog posla i fizičko-motoričkih mogućnosti da učestvuje u timskom presingu. Neosporno je da obim trčanja Šerifa Endijaja i Žan Filipa Krasoa ne mogu da idu u istu rečenicu.

„Kraso dobro trenira, pokušavamo da mu nađemo pravu poziciju“, poručio je posle jednog meča Vladan Milojević.

Najbolje partije Žan Filip Kraso je pružao u tandemu sa Piterom Olajinkom. Drugačiji raspored Vladana Milojevića, suzila mu je prostor da pokaže šta zna, jer kao ofanzivne vezne iskusni stručnjak koristi In Bom Hvana i Mirka Ivanića. Ponekad i Aleksandra Kataija.

Kraso će do kraja sezone imati uzan prolaz da pokaže šta zna. Pominjali su se klubovi iz Rusije, a malo je nedostajalo da reprezentativac Obale Slonovače završi misiju u dresu srpskog šampiona već ovog proleća.

Imala je Crvena zvezda konkretnu ponudu da posle Jovana Mijatovića u MLS ligu proda i Žan Filipa Krasoa. Prelazni rok u Americi se završavao 23. aprila, i bilo je vremena da crveno-beli izdejstvuju korektan transfer.

Međutim, Žan Filip Kraso je zahtevao jaču godišnju platu, pa je transfer propao.

Iz trenutne perspektive deluje da će se Žan Filip Kraso i Crvena zvezda rastati u letnjem prelaznom roku. Dobra stvar za srpskog šampiona je što je momak rođen u Štutgartu stigao u Beograd kao slobodan igrač. Crvena zvezda bi na kraju mogla da zaradi. Ne mnogo, uzimajući u obzir platu Žan Filipa Krasoa, ali da, ipak, zaradi.

Osim ako Vladan Milojević na pripremama na probudi osvedočenog majstora fudbala. Navijači bi to jako želeli.


tagovi

Žan Filip KrasoVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara